ΚΟΣΜΟΣ

Ο ISIS πίσω από την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με τον Τούρκο Πρωθυπουργό

Ο ISIS πίσω από την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με τον Τούρκο Πρωθυπουργό

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις πίσω από την επίθεση στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης είναι το Ισλαμικό Κράτος (ISIS), δήλωσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ ανακοινώνοντας ότι ο αριθμός των νεκρών έφτασε στους 36. Η τελευταία επίσημη ανακοίνωση αναφερόταν σε 146 τραυματίες.

Διαβάστε επίσης: TOYΡΚΙΑ: Βομβιστές αυτοκτονίας σκόρπισαν το θάνατο! Τουλάχιστον 28 οι νεκροί, δεκάδες οι τραυματίες

ΜΑΚΕΛΕΙΟ στην Τουρκία: Τουλάχιστον 10 νεκροί και πολλοί τραυματίες από τις εκρήξεις στο αεροδρόμιο Κωνσταντινούπολης

Σε δηλώσεις του από το αεροδρόμιο Ατατούρκ στις 3.00 τα ξημερώματα όπου έγινε η επίθεση ο Τούρκος Πρωθυπουργός είπε ότι την επίθεση πραγματοποίησαν τρεις καμικάζι οι οποίοι έφτασαν ένοπλοι στο αεροδρόμιο με ταξί. Η εκτίμησή τους είναι ότι κανένας τρομοκράτης δεν διέφυγε. 

Σύμφωνα με τον Τούρκο Πρωθυπουργό, οι περισσότεροι τραυματίες είναι ελαφρά και λίγοι είναι αυτοί που είναι σοβαρά. Ανάμεσα στους τραυματίες είναι και αστυνομικοί και ξένοι υπήκοοι. Ανακοίνωσε επίσης ότι το αεροδρόμιο Ατατούρκ άρχισε ξανά τη λειτουργία του. 

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός ανέφερε ότι είναι αξιοπρόσεκτο που η επίθεση έγινε σε μια περίοδο που η Τουρκία βελτιώνει τις σχέσεις της με τους γείτονές της. Όπως είπε η τρομοκρατία απειλεί όλες τις χώρες και χρειάζεται παγκόσμια συνεργασία για την καταπολέμησή της. Αλληλεγγύη είναι η καλύτερη απάντηση στην επίθεση, είπε ο Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Τουρκικές πηγές αναφέρουν ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε στις 22.00 χθες το βράδυ στο τέρμιναλ των  εξωτερικών πτήσεων του αεροδρομίου Ατατούρκ σε τρία διαφορετικά σημεία. Μία στο  αναχωρήσεων  και μία στον έλεγχο ασφαλείας. Η τρίτη έγινε στο  χώρο στάθμευσης του αεροδρομίου. Και οι τρεις έγιναν από καμικάζι. Ο ένας εκ των καμικάζι όταν έγινε αντιληπτός από την αστυνομία άρχισε να πυροβολεί με καλάσνικοφ και στη συνέχεια ανατίναξε τον εκρηκτικό μηχανισμό με τον οποίο ήταν ζωσμένος. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι και οι άλλοι δύο καμικάζι ανατίναξαν τον εκρηκτικό μηχανισμό που μετέφεραν. Αμέσως μετά στην περιοχή έφτασε μεγάλος αριθμός ειδικών δυνάμεων και ασθενοφόρων. Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για μερικούς τραυματίες, στη συνέχεια για δύο νεκρούς, αργότερα ανακοινώθηκε ότι οι νεκροί ήταν δέκα. Ο αριθμός των νεκρών αυξανόταν όσο περνούσε η ώρα. Μέχρι τις πρωινές ώρες έξω από τα νοσοκομεία της περιοχής βρίσκονταν άνθρωποι οι οποίοι αναζητούσαν τους δικούς τους με τους οποίους δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν έπειτα από τη επίθεση. Οι πρώτες τέσσερις ταυτότητες νεκρών που εξακριβώθηκαν ήταν ανθρώπων που εργάζονταν στο αεροδρόμιο.

 Ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ήταν ο πρώτος που έκανε δήλωση καταδικάζοντας την τρομοκρατική επίθεση. Ανέφερε ότι θα μπορούσε να γίνει σε οποιαδήποτε πόλη του κόσμου προσθέτοντας ότι η ανθρωπότητα πρέπει να αγωνιστεί μαζί κατά της τρομοκρατίας. Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι η πραγματοποίηση της επίθεσης τον μήνα του Ραμαζανιού δείχνει ότι η τρομοκρατία κινείται χωρίς να έχει καμιά πίστη και αξία και χωρίς να κάνει διαχωρισμούς ανάμεσα στα θύματά της.


ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Στην Κύπρο η Ολγκίν: Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ ξεχωριστά - Δυο ώρες διαφορά η μια συνάντηση από την άλλη

Στην Κύπρο η Ολγκίν: Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ ξεχωριστά - Δυο ώρες διαφορά η μια συνάντηση από την άλλη

Στην Κύπρο ξανά προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ Μαρία Άνχελα Ολγκίν για συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κα τον Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top