ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ESMA: Οι ευρωπαϊκές αγορές «τα πήγαν καλά» μετά την απόφαση για Brexit

ESMA: Οι ευρωπαϊκές αγορές «τα πήγαν καλά» μετά την απόφαση για Brexit

H χρηματιστηριακές αγορές της Ευρωπαϊκής Ένωσης «τα πήγαν καλά» με τις επιπτώσεις από την απόφαση της Βρετανίας την περασμένη εβδομάδα να αφήσει το μπλοκ, χωρίς να απαιτούνται έκτακτα μέτρα από τις ρυθμιστικές αρχές, δήλωσε την Τετάρτη η κορυφαία εποπτική αρχή της ΕΕ.

Τα χρηματιστήρια έπεσαν απότομα την Παρασκευή μετά την έκβαση του δημοψηφίσματος στη Βρετανία σχετικά με την συμμετοχή της στην ΕΕ, με τις τραπεζικές μετοχές να βυθίζονται και την στερλίνα να πέφτει στο στο χαμηλότερο επίπεδό της εδώ και τρεις δεκαετίες.

«Οι υποδομές της αγοράς τα πήγαν καλά με τον αντίκτυπο (του brexit) και δεν υπήρχε λόγος για να κάποια έκτακτα μέτρα», ανέφερε ο Steven Maijoor Πρόεδρος της Ευρωπαϊκή Αρχή Κινητών Αξιών και Αγορών (ESMA) σε μια εκδήλωση του Politico στο Λονδίνο.

Ο ρόλος των αγορών ήταν να ρυθμίσουν τις αξίες των μετοχών και ήταν σημαντικό να αφεθούν να το πράξουν αυτό, ανέφερε ο Maijoor.

Πρόσθεσε ότι η ESMA και οι εθνικοί ρυθμιστές συντονίστηκαν εκ των προτέρων και αποφάσισαν ότι δεν υπήρχε λόγος να χρησιμοποιήσουν μέτρα την Παρασκευή, όπως η επιβολή απαγόρευσης στις ανοικτές πωλήσεις.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, πρότεινε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους μια τριμερή συνάντηση με τον ίδιο και τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, αλλά η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τον ίδιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top