ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα ορφανά παιδιά της τραγωδίας της Helios ακόμα περιμένουν τις αποζημιώσεις τους

Τα ορφανά παιδιά της τραγωδίας της Helios ακόμα περιμένουν τις αποζημιώσεις τους

Μια δεύτερη τραγωδία ζουν τα 33 ορφανά της Helios Airways, αφού μετά το κούρεμα καταθέσεων τον Μάρτιο του 2013 ακόμα περιμένουν τις αποζημιώσεις τους.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας "Πολίτης" 30/6 ο Υπουργός Οικονομικών το 2015 ενημέρωσε την Βουλή ότι οι καταθέσεις των οικογενειών των θυμάτων, των οποίων είχαν υποστεί κούρεμα το 2013 θα εξεταστούν έτσι ώστε να τους επιστραφούν τα χρήματα. 

Σύμφωνα με τον Υπουργό το αίτημα θα εξεταζόταν μέχρι το τέλος του 2015.

Ο βουλευτής των Οικολόγων Γ.Περδίκης που έφερε το όλο ζήτημα στην επιφάνεια επανήλθε το περασμένο Μάρτιο ζητώντας να μάθεί τι έγινε. Σε απάντηση από τον γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου, ανέφερε ότι το όλο θέμα είναι σε στασιμότητα. 

Η επιτροπή παρακολούθησης ζητημάτων που αφορούν οικογενείς των θυμάτων της τραγωδίας εξετάζουν διάφορα σενάρια για παροχή βοήθειας στις εν λόγω οικογένειες και αναμένεται να υποβληθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο για έγκριση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top