ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Σπείρα διαρρηκτών από το εξωτερικό αναζητεί η Αστυνομία - Ξάφρισαν όλη την Λεμεσό

Σπείρα διαρρηκτών από το εξωτερικό αναζητεί η Αστυνομία - Ξάφρισαν όλη την Λεμεσό

Σπείρα αλλοδαπών που έφτασαν στην Κύπρο το τελευταίο διάστημα και λυμαίνεται πολυτελείς κυρίως οικίες, φαίνεται να κρύβεται πίσω από αριθμό διαρρήξεων που σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα στη Λεμεσό.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Ιωάννης Σωτηριάδης, στόχος των διαρρηκτών αποτελούν κυρίως πολυτελείς οικίες ξένων που διαμένουν στη Λεμεσό, κυρίως Ρώσων, με χαρακτηριστική περίπτωση τη διάρρηξη οικίας Ρώσου στη Γερμασόγεια, που σημειώθηκε πριν από 20 μέρες, όπου οι διαρρήκτες απέσπασαν από χρηματοκιβώτιο πανάκριβα επώνυμα ρολόγια και μοναδικά στο είδος τους κοσμήματα, η συνολική αξία των οποίων εκτιμάται στις 550 χιλιάδες ευρώ.

Άλλες διαρρήξεις, με λεία περιουσία δεκάδων χιλιάδων ευρώ, σημειώθηκαν επίσης στην ίδια περιοχή, ανέφερε ο κ. Σωτηριάδης, προσθέτοντας ότι η Αστυνομία εκτιμά προς πρόκειται για σπείρα που έφτασε από το εξωτερικό και η οποία επικεντρώνεται σε πολυτελείς οικίες.

Ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού κάλεσε το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και να λαμβάνει όλα τα δέοντα μέτρα για προστασία της περιουσίας του, καθώς η περίοδος του καλοκαιριού και των διακοπών, είναι η ιδανικότερη για τη δράση των διαρρηκτών.
Συμβούλευσε δε όπως το κοινό αποφεύγει να δίνει ενδείξεις ότι θα απουσιάζει από την οικία του, ένα συχνό φαινόμενο που παρατηρείται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Είπε ακόμη πως θα πρέπει να διασφαλίζεται ότι όλες οι πόρτες, παράθυρα και άλλα σημεία πρόσβασης στο σπίτι είναι ασφαλισμένα, ενώ καλό θα είναι να ενημερώνονται πρόσωπα εμπιστοσύνης που μπορούν να επιτηρούν το σπίτι κατά τακτά χρονικά διαστήματα.

Σημαντικό επίσης, συνέχισε, είναι να μην αφήνουμε εκτεθειμένα χρυσαφικά ή άλλα τιμαλφή και αν είναι δυνατόν να τα ασφαλίζουμε σε χρηματοκιβώτιο το οποίο δεν θα μπορεί να μετακινηθεί, ενώ εάν διαθέτουμε σύστημα συναγερμού και κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, να βεβαιωνόμαστε πως βρίσκεται σε λειτουργία.

Ο κ. Σωτηριάδης αναφέρθηκε επίσης στα αυξημένα κρούσματα κλοπών προσωπικών αντικειμένων που παρατηρούνται ιδιαίτερα κατά τις θερινές διακοπές, κατά πολιτών που είτε διασκεδάζουν σε παραλίες και νυχτερινά κέντρα ή απλά περπατάνε στο δρόμο.
Η Αστυνομία προτείνει όπως σε τέτοιες περιπτώσεις, οι μεν άντρες να τοποθετούν τα πορτοφόλια τους στις μπροστινές τσέπες των παντελονιών τους και οι γυναίκες να τοποθετούν την τσάντα τους σε χιαστή θέση και κατά τρόπο που να υπάρχει συνεχής οπτική επαφή μαζί της.

Στις παραλίες συστήνεται όπως το χρηματικό ποσό που έχουμε μαζί μας είναι όσο ακριβώς θεωρούμε ότι θα χρειαστούμε και να μην μεταφέρουμε αντικείμενα μεγάλης αξίας, όπως ρολόγια, κοσμήματα και φωτογραφικές μηχανές. Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, η περιουσία μας θα πρέπει να βρίσκεται συνεχώς στο δικό μας οπτικό πεδίο ή της παρέας μας.

Για όσους επιλέγουν να περάσουν τις διακοπές τους σε τουριστικά καταλύματα, η Αστυνομία συμβουλεύει όπως βεβαιωνόμαστε κατά την αναχώρηση μας από το δωμάτιο ότι τα παράθυρα και οι πόρτες είναι ασφαλισμένες, ενώ αντικείμενα αξίας θα ήταν καλά να φυλάσσονται είτε στο χρηματοκιβώτιο του δωματίου, εάν υπάρχει, είτε σε οποιοδήποτε διαμορφωμένο χώρο προσφέρει το ξενοδοχείο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Πάνε στο Δικαστήριο μοναχοί και δωρητές για τα λεφτά στο χρηματοκιβώτιο - Τι έγινε με τις ενστάσεις στην Ανακριτική

Μείωση επιτοκίων: Ο λόγος που βρίσκεται στον «αέρα» - Ποιες οι σκέψεις της ΕΚΤ και τα σενάρια – Όσα αναφέρει οικονομολόγος στο «Τ»

Έμπλεξε 23χρονος: Συνελήφθη για οπλοφορία - Στα χέρια της Αστυνομίας και ανήλικος

Ετοιμαστείτε για «καυτές» μέρες: Πότε έρχεται νέα άνοδος της θερμοκρασίας - Συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα

«Θα στείλω όταν φτάσω» - Συγκινεί το νέο τραγούδι για τα Τέμπη



ΠτΔ: Διορίζει ποινικούς ανακριτές για την υπόθεση του Θανάση Νικολάου

ΠτΔ: Διορίζει ποινικούς ανακριτές για την υπόθεση του Θανάση Νικολάου

Στο Κυπριακό, αλλά και στην υπόθεση του Θανάση αναφέρθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top