ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Βίος και πολιτεία ο Λόι - Ο φρουρός του Καλοψιδιώτη απελάθηκε από τη Γερμανία! - Ναρκωτικά, ξυλοδαρμοί και φυλακή!

Βίος και πολιτεία ο Λόι - Ο φρουρός του Καλοψιδιώτη απελάθηκε από τη Γερμανία! - Ναρκωτικά, ξυλοδαρμοί και φυλακή!

Βίος και πολιτεία ο Ντέγιαν Λόι. Ο φρουρός του Φάνου Καλοψιδιώτη που σύμφωνα με μαρτυρίες φέρεται να διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στο άγριο φονικό της Αγίας Νάπας κατευθύνοντας τους δράστες, είχε απελαθεί από τη Γερμανία ως δημόσιος κίνδυνος!

Του Φάνη Μακρίδη

Μεγαλωμένος από Σέρβους γονείς στη Γερμανία, ο 42χρονος από νωρίς έδειξε… ανήσυχο πνεύμα, αφού όπως φαίνεται από τα στοιχεία που παραθέτουμε πιο κάτω, είχε καταδίκες για διάφορα αδικήματα, μεταξύ των οποίων ξυλοδαρμοί και διακίνηση ναρκωτικών, ενώ είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση δυο χρόνων!

Απ΄ το παρελθόν του Λόι προκύπτει και ένα ερώτημα: Πώς κατάφερε να εισέλθει στην Κυπριακή Δημοκρατία ένα άτομο που απελάθηκε από τη Γερμανία θεωρούμενο ως επικίνδυνο για την κοινωνία; Η δική μας Πολιτεία έχει τον απαραίτητο μηχανισμό για να εντοπίζει τέτοια άτομα; Το ερώτημα ισχύει ακόμα και αν ο Λόι εισήλθε στην κυπριακή Δημοκρατία δια της παράνομης οδού, αυτής μέσω κατεχομένων. 

Παραθέτουμε πρώτα τις καταδίκες του Λόι στη Γερμανία και εν συνεχεία παρουσιάζουμε κάποιες λεπτομέρειες για την προσωπική του ζωή:

Το εγκληματικό παρελθόν

•    Τέσσερις φορές μεταξύ του 1996-99 καταδικάστηκε και του επιβλήθηκε πρόστιμο για παρεμπόδιση δικαιοσύνης, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης και  παράνομη διαμονή, αντίστοιχα.

•    Τον Φεβρουάριο του 2000 καταδικάστηκε σε τετράμηνη φυλάκιση με αναστολή γιατί επιτέθηκε στην μητέρα των παιδιών του.

•    Στις 10 Ιουλίου του 2003 καταδικάστηκε σε έναν χρόνο φυλάκιση με αναστολή  για πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης. Είχε γρονθοκοπήσει ένα άτομο στο πρόσωπο σε νυκτερινό μαγαζί προκαλώντας του αιμορραγία στα χείλη και σπάζοντάς του ένα δόντι. Στη συνέχεια εγκατέλειψε την σκηνή και η εμπλοκή του στην υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από έρευνα της Αστυνομίας.

•    Στις 13 Μαΐου του 2004 συνελήφθη ως ύποπτος για διακίνηση ναρκωτικών. Τον Ιούλιο του 2005 το δικαστήριο τον καταδίκασε σε 2,5 χρόνια φυλάκιση για αυτουργία και συνέργεια στη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών. Το δικαστήριο έκρινε πως είχε αναμιχθεί, έχοντας οργανωτικό ρόλο, στην παράδοση ποσότητας αμφεταμινών σε δυο περιπτώσεις (0,5 κ. και 2,5 κ., αντίστοιχα). Το τελευταίο αδίκημα σημειώθηκε στις 13 Μαΐου του 2004 με τον Ντέγιαν Λόι να συλλαμβάνεται αμέσως μετά την παράδοση. Το Κακουργιοδικείο έλαβε υπόψιν ως ελαφρυντικό παράγοντα ότι μέλος της Αστυνομίας είχε εμπλοκή στην υπόθεση ως δήθεν αγοραστής, αλλά λήφθηκαν υπόψιν και οι προηγούμενες καταδίκες του 42χρονου. Το δικαστήριο ακύρωσε την ποινή φυλάκισης με αναστολή που είχε επιβληθεί το 2003 για πραγματική σωματική βλάβη και την αντικατέστησε με την ποινή φυλάκισης.

•    Τον Οκτώβριο του 2006 το δικαστήριο αποφάσισε την αποφυλάκισή του με περιοριστικούς όρους. Ως αιτιολογικό, έδωσε την καλή του διαγωγή στην φυλακή.

•    Στις 20 Ιανουαρίου του 2006 οι Αρχές της Νυρεμβέργης εξέδωσαν διάταγμα απέλασής του Ντέγιαν Λόι, που βασίστηκε στους ισχύοντες νόμους και στις καταδίκες του 42χρονου.

•    Εφεσίβαλε την πιο πάνω απόφαση, όμως, το δικαστήριο κατέληξε πως με βάση τις καταδίκες του αποτελεί δημόσιο κίνδυνο.

•    Τον Μάρτιο του 2008 απελάθηκε στη Σερβία.

Προσωπική ζωή
Μετά από προσφυγή του Λόι στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο με στόχο την ακύρωση του διατάγματος απέλασής του, έγιναν γνωστές και λεπτομέρειες για την προσωπική του ζωή και τα δυο του παιδιά (23χρονη κόρη και 19χρονος γιος) που απέκτησε με Γερμανίδα.

Όπως φαίνεται από τα όσα αναγράφονται στα δικόγραφα, ο Λόι είχε  δυο γάμους και ισάριθμα διαζύγια, το 1998 και το 2007. Από τον πρώτο γάμο απέκτησε δυο παιδιά, ένα το 1993 και ένα το 1997.

Σύμφωνα με τη μητέρα των παιδιών του, ποτέ δεν πλήρωσε διατροφή, ούτε ασχολήθηκε με την εκπαίδευση των παιδιών.

Ο Ντέγιαν Λόι μετά την αποφυλάκισή του το 2006 και κατόπιν σχετικού του αιτήματος άρχισε να βλέπει τα παιδιά του, πρώτα στην παρουσία της αδερφής του και μετά μόνος του. 

Όπως είχε υποστηρίξει δεν επεδίωξε να τα βλέπει ενόσω ήταν φυλακή, σεβόμενος την επιθυμία της πρώην συζύγου του να μην πηγαίνουν τα παιδιά σε τέτοιο περιβάλλον. Η τελευταία υπέδειξε ότι το μεγαλύτερο παιδί τους, η κόρη τους, αρνήθηκε να βλέπει  τον πατέρα της.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top