ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ποινή από δικαστήριο σε μεγάλη κυπριακή εταιρεία – Πουλούσε επικίνδυνα προϊόντα

Ποινή από δικαστήριο σε μεγάλη κυπριακή εταιρεία – Πουλούσε επικίνδυνα προϊόντα

Την χρηματική ποινή των €4.000 επέβαλε πρόσφατα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας σε εταιρεία γιατί διέθετε προς πώληση στο ευρύ κοινό, επικίνδυνα προϊόντα χωρίς επισήμανση στην ελληνική γλώσσα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας.

Όπως αναφέρεται το Τμήμα «προώθησε την ποινική δίωξη της εταιρείας ANDREAS E. ELLINAS & SON LTD για παράβαση των διατάξεων της περί Χημικών Ουσιών Νομοθεσίας».

Ως αποτέλεσμα, προστίθεται, «το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας καταδίκασε τον Ιούνιο 2016 την πιο πάνω εταιρεία και τον Διευθυντή της με το συνολικό ποσό των €4000, γιατί διέθετε στην αγορά, προς πώληση στο ευρύ κοινό, επικίνδυνα προϊόντα χωρίς την προβλεπόμενη από τη νομοθεσία επισήμανση στην ελληνική γλώσσα».

Επεξηγείται παράλληλα ότι «σύμφωνα με την πιο πάνω νομοθεσία και τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 1272/2008 (CLP), τα προϊόντα που κυκλοφορούν στην κυπριακή αγορά και τα οποία περιέχουν επικίνδυνες χημικές ουσίες θα πρέπει να ταξινομούνται σύμφωνα με τη νομοθεσία αυτή και να επισημαίνονται υποχρεωτικά στην ελληνική γλώσσα».

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Ανατολίτικο παζάρι» στη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν τη Δευτέρα- Το μοίρασμα φυσικού πλούτου στην Ανατολική Μεσόγειο και το Κυπριακό

Ερχονται βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες - Ολα όσα περιλαμβάνει το καιρικό «μενού»

Σάβια Ορφανίδου στο «Τ» : «Δεν θυμάμαι πως ήμουν πριν την κόρη μου, είναι σαν να μην υπήρχα»

Eurovision 2024: Σκόνη και θρύψαλα έκανε ο Ελβετός το βραβείο του - Η viral στιγμή με το «ατύχημα»

Νότια Αφρική: Άνδρας ανασύρθηκε ζωντανός από τα ερείπια, πέντε ημέρες μετά την κατάρρευση κτιρίου στην πόλη Τζορτζ



«Ανατολίτικο παζάρι»  στη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν τη Δευτέρα- Το μοίρασμα φυσικού πλούτου στην Ανατολική Μεσόγειο και το Κυπριακό

«Ανατολίτικο παζάρι» στη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν τη Δευτέρα- Το μοίρασμα φυσικού πλούτου στην Ανατολική Μεσόγειο και το Κυπριακό

Καθοριστική θεωρείται η επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην Άγκυρα, τη Δευτέρα 13 Μαΐου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top