Γυναικεία υπόθεση η πρωθυπουργία στην Βρετανία - Οι δυο υποψήφιες ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Γυναικεία υπόθεση η πρωθυπουργία στην Βρετανία - Οι δυο υποψήφιες ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Μία από τις Τερέζα Μέι και Άντρεα Λέντσομ θα είναι η επόμενη Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς κατετάγησαν στις πρώτες δύο θέσεις της τελικής προκριματικής ψηφοφορίας εντός της κοινοβουλευτικής ομάδας του Συντηρητικού Κόμματος για τη διαδοχή του Ντέιβιντ Κάμερον.

Όπως αναμενόταν, η Υπουργός Εσωτερικών κα Μέι επικράτησε με άνεση στη δεύτερη ψηφοφορία με 199 ψήφους. Η Υφυπουργός Ενέργειας Άντρεα Λέντσομ διατήρησε τη δεύτερη θέση έναντι του Υπουργού Δικαιοσύνης Μάικλ Γκόουβ, με 84 ψήφους έναντι 46.
 
Η κα Μέι κέρδισε τη στήριξη της πλειοψηφίας των βουλευτών που στην πρώτη ψηφοφορία είχαν υποστηρίξει τον αποκλεισθέντα Λίαμ Φοξ και τον Στίβεν Κραμπ που παραιτήθηκε από την κούρσα διαδοχής.


 
Η επόμενη Πρωθυπουργός θα εκλεγεί από τα περίπου 150.000 εγγεγραμμένα μέλη του κόμματος, με το αποτέλεσμα να ανακοινώνεται στις 9 Σεπτεμβρίου.

ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Με έστησαν στον τοίχο για λόγια που δεν είπα» – Η απάντηση του ιστορικού Μιχαήλ για τον Αυξεντίου

«Με έστησαν στον τοίχο για λόγια που δεν είπα» – Η απάντηση του ιστορικού Μιχαήλ για τον Αυξεντίου

Στο επίκεντρο των έντονων αντιδράσεων που ξέσπασαν τις τελευταίες μέρες γύρω από τις αναφορές του για τον Γρηγόρη Αυξεντίου, βρέθηκε ο δημοσιογράφος και ιστορικός Μιχάλης Μιχαήλ. Με εκτενή δήλωσή του, ο ίδιος απαντά στις κατηγορίες περί «ασέβειας» και «αμαύρωσης της θυσίας» του ήρωα της ΕΟΚΑ, κάνοντας λόγο για σκόπιμες διαστρεβλώσεις και ψευδείς ερμηνείες.

BEST OF TOTHEMAONLINE