ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Φονικό Αγ. Νάπας: Κλειδί ο 48χρονος οργανωτής πάρτι και ο Πάπα – Οι ελληνικές Αρχές γνωρίζουν, αλλά η Κύπρος…

Φονικό Αγ. Νάπας: Κλειδί ο 48χρονος οργανωτής πάρτι και ο Πάπα – Οι ελληνικές Αρχές γνωρίζουν, αλλά η Κύπρος…

Πολύς λόγος γίνεται από το Σάββατο (09/07) για τον 48χρονο οργανωτή πάρτι σε μπαρ της Αθήνας.

Σύμφωνα με «Το Βήμα» το εν λόγω άτομο φέρεται να αποτελεί κλειδί για τα φονικά στην Αγία Νάπα. Μάλιστα, οι ελλαδικές Αρχές φέρονται να ενημέρωσαν σχετικά την Αστυνομία Κύπρου, που όμως δεν προχώρησε την έρευνα.

Τουλάχιστον, αυτό αναφέρει ο έμπειρος αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος. Παραθέτουμε το απόσπασμα από το ρεπορτάζ του που δημοσιεύτηκε το Σάββατο (09/07) στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας:

«Ένας 48χρονος οργανωτής πάρτι σε μπαρ της Αθήνας που είχε συλληφθεί για υπόθεση ναρκωτικών το 2012 φέρεται να αποτελεί το «κλειδί» για τη μεγάλη σφαγή στην Κύπρο και τους φόνους συνολικά 11 ατόμων που σχετίζονταν με τον επίσης δολοφονηθέντα επιχειρηματία Φάνο Καλοψιδιώτη. Η ΕΛ.ΑΣ. και κυρίως η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία φέρεται να είχαν σειρά πληροφοριών ότι ο 48χρονος που διέμενε στα Εξάρχεια ήταν αυτός που συνεννοείτο με επιχειρηματίες της Κύπρου οι οποίοι επεδίωκαν την εξόντωση του Καλοψιδιώτη και είχε προσεγγίσει υποψήφιους εκτελεστές που είχαν συμμετοχή στο «αρχικό» πενταπλό φονικό της Αγίας Νάπας το καλοκαίρι του 2012.

Παρότι όμως οι ελληνικές αρχές είχαν σειρά πληροφοριών για τη συμμετοχή του εν λόγω ατόμου στις αναθέσεις των δολοφονιών και στις σχέσεις του με τους ηθικούς αυτουργούς του «μακελειού» στην Κύπρο, οι κυπριακές αρχές δεν προχώρησαν την έρευνα. Αποτέλεσμα; Η αιματοχυσία να συνεχισθεί και με άγνωστες προεκτάσεις».

Σημειώνεται ότι όταν είχε τεθεί εις γνώσιν των κυπριακών Αρχών ότι κάποιο πρόσωπο αλβανικής καταγωγής, ονόματι Εμίλιο Πάπα, είχε σημαντικό ρόλο σε σχέση με το πενταπλό φονικό της Αγίας Νάπας το 2012, ανακριτής της κυπριακής Αστυνομίας είχε αναφέρει ότι το εν λόγω άτομο είχε αποβιώσει είτε σε τροχαίο, είτε σε εγκληματική ενέργεια…

Τελικά αυτό το πρόσωπο παραδόθηκε στις 4 Μαρτίου του 2014 οικειοθελώς στις ελλαδικές Αρχές… Στο Κακουργιοδικείο, το 2013 ο ανακριτής τον είχε για νεκρό.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έθεσαν σε διαθεσιμότητα καθηγητή στη Λεμεσό που φέρεται να φίλησε μαθήτρια στο στόμα

Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού του άτυχου 52χρονου στο Παραλίμνι

Στην Αστυνομία οι πρώτες υποθέσεις για ψευδείς μετοικίσεις εκλογέων - Πού προκύπτει το πρόβλημα

Ετοιμαστείτε για βροχές: Η πρόγνωση του καιρού μέχρι την Παρασκευή

Συνελήφθη ο «Νo1 διακινητής» παράτυπων μεταναστών στην Ευρώπη

Εκπρόσωπος της Κομισιόν: Λάθος η απαγόρευση της σημαίας ΕΕ στη Eurovision



Ολγκίν: Eνημερώνει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της στην Κύπρο

Ολγκίν: Eνημερώνει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της στην Κύπρο

Η Ειδική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ θα ενημερώσει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της, δήλωσε ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Γραμματέα, Φαρχάν Χακ, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top