Μ. Σιζόπουλος: «Επιεικώς απαράδεκτος ο Πρόεδρος»

Μ. Σιζόπουλος: «Επιεικώς απαράδεκτος ο Πρόεδρος»

Απαράδεκτη η στάση του ΠτΔ για το Εθνικό Συμβούλιο, δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ.

Η στάση του Προέδρου της Δημοκρατίας σε ότι αφορά στη λειτουργία του Εθνικού Συμβουλίου είναι "επιεικώς απαράδεκτη", δήλωσε το πρωί ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, ο οποίος πρόσθεσε πως χρειάζεται εθνική στρατηγική για να αντιμετωπιστούν οι αναμενόμενες αυξημένες τουρκικές διεκδικήσεις, μετά και την ισχυροποίηση Ερντογάν από την αποτυχία του πραξικοπήματος στην Τουρκία.

Σε δήλωση του στο ΚΥΠΕ, στο περιθώριο της επίσκεψης της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας στο ΚΕΝ Λεμεσού, ο κ.Σιζόπουλος είπε πως "χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, γιατί αυτή η κατάσταση και περαιτέρω ισχυροποίηση του Ερντογάν στο εσωτερικό της Τουρκίας ενέχει σοβαρούς κινδύνους εξωτερίκευσης μιας πιο διεκδικητικής και επιθετικής πολιτικής, τόσο έναντι της ΕΕ αλλά περισσότερο αυτό που μας φοβίζει είναι οι διεκδικήσεις που μπορεί να προβάλει στο Αιγαίο και το Κυπριακό, δεδομένου είναι αυτός που καθορίζει πλέον τις θέσεις της Τ/κ πλευράς στο τραπέζι των συνομιλιών".

Θα πρέπει, πρόσθεσε, να αντιμετωπίσουμε αυτό το θέμα με τη μεγαλύτερη δυνατή υπευθυνότητα χωρίς τυμπανοκρουσίες και το Εθνικό Συμβούλιο επείγει να αναβαθμιστεί και να διαδραματίσει το ρόλο του.

"Λυπούμαι να παρατηρήσω ότι μέχρι στιγμής η στάση και συμπεριφορά του ΠτΔ, είναι επιεικώς απαράδεκτη για το λόγο ότι δεν έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον όσον αφορά το Εθνικό Συμβούλιο, γιατί ίσως βολεύεται με τις δικαιολογίες που έχει προβάλει, ώστε το Εθνικό Συμβούλιο να μην λειτουργεί και ο ίδιος να προχωρεί μόνος του, με τους συνεργάτες του, στη διαδικασία των συνομιλιών, χωρίς όλοι οι υπόλοιποι να γνωρίζουμε που βρίσκεται αυτή η διαδικασία, τι πρόοδος ενδεχομένως έχει επιτευχθεί, αλλά το χειρότερο από όλα, να μην υπάρχει μια συγκεκριμένη Εθνική Στρατηγική η οποία να μπορεί να αντιμετωπίσει τις αυξημένες τουρκικές διεκδικήσεις και τους κινδύνους που ελλοχεύουν από μια κακή λύση του Κυπριακού", κατέληξε στη δήλωση του ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανακηρύχθηκαν σε πανηγυρικό κλίμα οι 56 νέοι βουλευτές μετά τις εκλογές - Σφραγίστηκε επίσημα η σύνθεση της Βουλής

Ανακηρύχθηκαν σε πανηγυρικό κλίμα οι 56 νέοι βουλευτές μετά τις εκλογές - Σφραγίστηκε επίσημα η σύνθεση της Βουλής

Σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, η επίσημη τελετή ανακήρυξης των 56 νέων βουλευτών που εξελέγησαν στις βουλευτικές εκλογές της 24ης Μαΐου. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε παρουσία πολιτικών αρχηγών, στελεχών κομμάτων, συγγενών και φίλων των εκλεγέντων, σηματοδοτώντας τη νέα σύνθεση της Βουλής των Αντιπροσώπων που αναμένεται να συνέλθει για πρώτη φορά στις 4 Ιουνίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE