ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Επιτροπή Καταπολέμησης Βίας στην Οικογένεια : Απαράδεκτη η απόφαση του Ανωτάτου για την υπόθεση βιασμού

Επιτροπή Καταπολέμησης Βίας στην Οικογένεια : Απαράδεκτη η απόφαση του Ανωτάτου για την υπόθεση βιασμού

Έντονη δυσαρέσκεια για την πρόσφατη απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου να μειώσει την ποινή που επιβλήθηκε σε υπόθεση βιασμού εκφράζει η Συμβουλευτική Επιτροπή Πρόληψης και Καταπολέμησης της Βίας στην Οικογένεια.


Σε ανακοίνωσή της η Συμβουλευτική Επιτροπή σημειώνει πως “η πρόσφατη απαράδεκτη απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου καταδεικνύει ότι οι Δικαστές έχουν και αυτοί τις δικές τους προσωπικές προκαταλήψεις, τις οποίες όμως θα πρέπει, κατά την απονομή δικαιοσύνης να παραμερίζουν”.

Προσθέτει ότι “σε τέτοιες σοβαρές υποθέσεις, ιδιαίτερα, στις οποίες είναι σημαντική η κρίση και η αντίληψη του κάθε Δικαστή, δεν θα πρέπει αυτή η κρίση να βασίζεται στην προκατάληψη, αλλά στις αρχές της δικαιοσύνης και της ισότητας των πολιτών ενώπιον του νόμου”.

Η Συμβουλευτική Επιτροπή αναφέρει ότι “η πλήρης εφαρμογή της νομοθεσίας για την επιβολή ποινών γενικά, αλλά ιδιαίτερα σε αδικήματα σεξουαλικής κακοποίησης γυναικών, δρα αποτρεπτικά και συμβάλει δραστικά στην καταστολή του προβλήματος της βίας κατά των γυναικών”.

Εκτιμά ότι “η εν λόγω δικαστική απόφαση αποθαρρύνει για άλλη μια φορά τις γυναίκες-θύματα να απεγκλωβιστούν από τον κύκλο της βίας και να καταγγείλουν παρόμοια περιστατικά, αλλά και αποθρασύνει αυτούς που ασκούν τη βία, με όλα τα συνεπακόλουθα στην κυπριακή κοινωνία”.

Καταλήγοντας αναφέρει ότι “ο βιασμός, από μόνος του, αποτελεί υπέρμετρη βία και δεν μπορoύν να υπάρχουν διάφορα επίπεδα βιασμού όπως δεν μπορούν να υπάρχουν σοβαρά και λιγότερο σοβαρά περιστατικά βιασμών”.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top