ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΘΡΑΣΟΣ! Η φονική έκρηξη μείωσε μόνιμα την ακοή του τότε 19χρονου και η Πολιτεία θέλει να του «φάει» 80 χιλ.

ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΘΡΑΣΟΣ! Η φονική έκρηξη μείωσε μόνιμα την ακοή του τότε 19χρονου και η Πολιτεία θέλει να του «φάει» 80 χιλ.

Ήταν 19 χρονών Εθνοφρουρός το μοιραίο ξημέρωμα της 11ης Ιουλίου του 2011, υπηρετώντας στη ναυτική βάση Ευάγγελος Φλωράκης και ευρισκόμενος στο πολεμικό σκάφος «Πλωτάρχης Γεωργίου Νικόλαος».

Του Φάνη Μακρίδη

Η φονική έκρηξη του προκάλεσε αισθητή μείωση στην ακοή και θα τον ακολουθεί για μια ζωή. Πέραν από τα σωματικά τραύματα, ένα συνεχές βουητό θα του προκαλεί προβλήματα, ενώ θα επαναφέρει στο μυαλό του δυσάρεστες αναμνήσεις. Ήδη η ζωή του άλλαξε αρκετά, ενώ δεν μπορεί να ασκήσει το επάγγελμα του υδραυλικού, όπως επιθυμούσε. Κι όμως η Πολιτεία αποφασίζει να τον «πετάξει»…

Όλα όσα σημειώνουμε, δεν είναι αυθαίρετα. Η αναφορά για τον Α. Χ., ο οποίος μετά από τόση ταλαιπωρία και χίλια ζόρια αποφασίστηκε να αποζημιωθεί για τη φονική έκρηξη στο Μαρί με 80.000 ευρώ. Μέχρι να γίνει αυτό έβρισκε μπροστά του ως εμπόδιο τη νομική υπηρεσία.

Κι όπως φαίνεται την αξανβρίσκει, αφού η τελευταία, όπως πληροφορηθήκαμε, εφεσίβαλε την απόφαση για αποζημίωσή του!

Ο  δικηγόρος του Παναγιώτης Κλεοβούλου, εξέφρασε με έντονο τρόπο τη δυσαρέσκειά του γι΄ αυτή την απόφαση. Μιλώντας στο ThemaOnline, δήλωσε ανάμεσα σ΄ άλλα: «Η νομική υπηρεσία πριν την απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για αποζημίωση, μας είχε κάνει πρόταση να συμβιβαστούμε στις  5.000 ευρώ. Δυστυχώς οι θεματοφύλακες της δικαιοσύνης σ΄ αυτό τον τόπο, δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Είναι θρασείς σ΄ αυτή την περίπτωση».

Το χρονικό
Η δικαίωση για τον 24χρονο σήμερα Α.Χ. ήρθε τον Μάιο του 2016. Ο δικαστής επεδίκασε ως αποζημίωση για το κακό που βρήκε τον 19χρονο τότε Εθνοφρουρό, το ποσό των 80.000 ευρώ. 

Η απόφαση
Στην απόφασή του ο δικαστής του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, σημειώνει μεταξύ άλλων: «Ο ενάγοντας, νεαρό πρόσωπο, ηλικίας τότε 19 ετών, ενώ εκτελούσε το καθήκον του απέναντι στην πατρίδα υπέστη σοβαρά τραύματα. Τα ιο σημαντικά και συνάμα πιο τραγικά γι΄ αυτόν είναι η μόνιμη απώλεια μέρους της ακοής όπως έχει εκτεθεί με λεπτομέρεια πιο πάνω ως επίσης και οι εμβοές (σημ. βουητό στ΄ αυτιά) οι οποίες επηρεάζουν τη διάθεσή του. Τα πιο πάνω προβλήματα είναι μόνιμα. Δεν χρειάζεται να τονίσω την αξία της αίσθησης της ακοής στν άνθρωπο και το μέγεθος της απώλειας και μειονεξίας που συνοδεύει το ζωτικό και φυσικό τούτο χάρισμα. Περαιτέρω ο ενάγοντας, τους πρώτους 2-3 μήνες του συμβάντος υπέστη κάποιες αγχώδεις εκδηλώσεις. Περαιτέρω όπως έχει ήδη επισημανθεί, θα πρέπει να αποφεύγει να εκτίθεται σε ψηλούς θορύβους και κατ΄επέκταση δεν μπορεί να ασκεί τα αγαπημένα του χόμπι, το κυνήγι, τις καταδύσεις, ως επίσης, θα πρέπει να αποφεύγει επαγγέλματα που προκαλούν θόρυβο και κέντρα αναψυχής που εκπέμπουν δυνατή μουσική. Έχοντας υπόψη τα ευρήματα σε σχέση με τη φύση των σωματικών βλαβών του ενάγοντα, τις μόνιμες επιπτώσεις και σταθμίζοντας όλους τους σχετικούς παράγοντες κρίνω ως εύλογη και δίκαιη αποζημίωση το ποσό των €80.000.- ως γενικές αποζημιώσεις».

Και η Έφεση…
Όλα αυτά δείχνουν ψιλά γράμματα για κάποιους. Η Εισαγγελία υπέβαλε έφεση στην πιο πάνω απόφαση, αδιαφορώντας για όλα όσα υπέστη ο Α. Χ. Ο δικηγόρος του τελευταίου ετοιμάζει αντέφεση.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι τα εν ζωή θύματα αυτής της τραγωδίας, αντιμετωπίζονται με τον χείριστο τρόπο…

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top