ΕΛΛΑΔΑ

Πυροβολισμός στην πρεσβεία του Μεξικού στην Αθήνα

Πυροβολισμός στην πρεσβεία του Μεξικού στην Αθήνα

Μια περίεργη οπή στο κτήριο που στεγάζεται η πρεσβεία του Μεξικού στην πλατεία Κολωνακίου και δείχνει πυροβολισμό, σήμανε συναγερμό στις αρχές ασφαλείας.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, άγνωστοι πυροβόλησαν το κτήριο όπου στεγάζονται διάφορες υπηρεσίες αλλά και η πρεσβεία του Μεξικού και η σφαίρα καρφώθηκε στον 4ο όροφο κάτω ακριβώς από το σημείο όπου βρίσκεται η σημαία της χώρας. 

Στο σημείο έχει μεταβεί κλιμάκιο των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να συγκεντρώσει περισσότερα στοιχεία και φυσικά να διαπιστώσουν τι όπλο που χρησιμοποιήθηκε και αν αυτό παραπέμπει σε συγκεκριμένες οργανώσεις. 

Οι αρχές εξετάζουν δύο σενάρια: Πρώτον άγνωστοι να ήθελαν να χτυπήσουν την πρεσβεία του Μεξικού όμως αστόχησαν και η σφαίρα καρφώθηκε λίγα μέτρα πιο κάτω στη τζαμαρία του κτηρίου. Για το λόγο αυτό έχει ενημερωθεί η Αντιτρομοκρατική ενώ αξίζει να τονισθεί ότι πριν λίγες εβδομάδες στην πρεσβεία είχαν εισβάλλει μέλη της αναρχικής ομάδας “Ρουβίκωνας”. 

Το δεύτερο θέλει στόχος να ήταν τα γραφεία χρηματιστηριακή εταιρείας η οποία στεγάζεται στο ίδια κτήριο με την πρεσβεία του Μεξικού στην πλατεία Φιλικής Εταιρείας από κάποιους που ήθελαν να στείλουν ένα “μήνυμα” όμως το γεγονός ότι στον 5ο όροφο στεγάζεται η πρεσβεία “υποχρεώνει” τις αρμόδιες αρχές να εξετάσουν  όλα τα σενάρια. 
    
Την τρύπα από τη σφαίρα εντόπισε λίγα λεπτά μετά τις 3 το μεσημέρι υπάλληλος και αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία. 




Πηγή: www.protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Σε θανατηφόρο εξελίχθηκε το τροχαίο που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα στην επαρχία Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top