Σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι μετά τις τελευταίες αυξήσεις που έγιναν πριν περίπου δυο μήνες, οι τιμές διεθνώς μειώθηκαν σημαντικά, κάτι που θα δικαιολογούσε σταδιακά περισσότερες μειώσεις «αν βέβαια ακολουθείτο η τακτική με την οποία αντίστοιχα τις ανεβάζουν».
Το τελευταίο διάστημα, προστίθεται, η τιμή του πετρελαίου μπρεντ καθηλώθηκε στα 42-43 δολάρια, με την Παγκύπρια Ένωση Καταναλωτών και Ποιότητας Ζωής να εκτιμά ότι η μείωση θα αντιστοιχούσε περίπου σε συνολικές μειώσεις στις λιανικές τιμές στις αντλίες, της τάξης των 5-7 σεντ ανά λίτρο.
Η Ένωση ζητά τέλος «εξηγήσεις» γιατί δεν έχει αλλάξει τίποτε ως προς τη διαμόρφωση των λιανικών τιμών και διερωτάται αν θα ανακοινωθεί στο άμεσο μέλλον σημαντική μείωση στον φόρο κατανάλωσης.