ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αφύλακτος ο Πύργος Τηλλυρίας λέει ο κοινοτάρχης– «Αν έμαθαν αυτή τη διαδρομή θα έχουμε συνέχεια παρόμοια επεισόδια»

Αφύλακτος ο Πύργος Τηλλυρίας λέει ο κοινοτάρχης– «Αν έμαθαν αυτή τη διαδρομή θα έχουμε συνέχεια παρόμοια επεισόδια»

O Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας, Κώστας Μιχαηλίδης εκφράζει την ανησυχία του για το φαινόμενο καθόδου μεταναστών.

Την ανησυχία του για το φαινόμενο καθόδου μεταναστών, παρά το αίτημα προς την κυβέρνηση και ειδικά προς τον Υπουργό Εσωτερικών, για να στελεχωθεί η Λιμενική Αστυνομία στον Κάτω Πύργο Τηλλυρίας, εξέφρασε ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας, Κώστας Μιχαηλίδης.

“Δυστυχώς”, ανέφερε, “οι προσπάθειές μας μέχρι στιγμής απέβησαν άκαρπες”.

Ο κ. Μιχαηλίδης απηύθυνε εκ νέου έκκληση προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Σωκράτη Χάσικο, όπως στελεχώσει τη μονάδα, αφού όπως είπε “η περιοχή βρίσκεται μεταξύ δύο τουρκικών θυλάκων και οι κίνδυνοι είναι πολύ μεγάλοι, όχι μόνο από πλευράς άφιξης αλλοδαπών, αλλά και από τα τουρκικά πλοιάρια που προσεγγίζουν την περιοχή.

Ανέφερε ότι από τον Κάτω Πύργο Τηλλυρίας μπορείς να δεις την Τουρκία με γυμνό οφθαλμό, σημειώνοντας ότι “αν έμαθαν οι μετανάστες αυτή τη διαδρομή θα έχουμε συνέχεια παρόμοια επεισόδια στην περιοχή”.

Αναφερόμενος στο περιστατικό, είπε ότι ένα σκάφος αφίχθηκε προερχόμενο από τη Μερσίνα της Τουρκίας, μεταφέροντας 15 αλλοδαπούς στο σημείο μεταξύ Μασούρας και Κάτω Πύργου, όπου τους άφησε στη θάλασσα.

“Το σκάφος βγήκε στην παραλία και επειδή δυστυχώς εκεί δεν γίνεται περιπολία αυτές τις ώρες, και σχεδόν πότε, κάποιοι εξ αυτών των 15 και συγκεκριμένα έξι, κατάφεραν να διαφύγουν με αυτοκίνητο που τους περίμενε πάνω στην κεντρική λεωφόρο. Οι άλλοι αλλοδαποί παρέμειναν στο μέρος”, είπε.

Ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι, σύμφωνα με πληροφορίες που κατέχει, “ο ένας από τους δύο τραυματίες είναι ο διακινητής της κατάστασης”, για να προσθέσει ότι “οι αλλοδαποί ήρθαν καταρρακωμένοι, πεινασμένοι και σε άθλια κατάσταση, λόγω της κούρασης του πολύωρου ταξιδιού”.

“Ο Πύργος Τηλλυρίας απέχει από την Τουρκία 40 ναυτικά μίλια οπότε δεν είναι μακριά κάποιοι να έρχονται στις ακτές του Πύργου Τηλλυρίας. Κάποιοι εκ των μεταναστών μιλούσαν άπταιστα ελληνικά και φαίνεται ότι είχαν επισκεφθεί ξανά την Κύπρο. Αυτό είναι ένα θέμα που εξετάζει ενδελεχώς η Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου”, κατέληξε.

Από ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

Την αταλάντευτη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για λύση που θα κινείται απολύτως μέσα στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα και με πεδίο εκκίνησης των συνομιλιών το σημείο ωρίμανσης στο Κρανς Μοντανά, υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Κόμπος, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top