ΚΟΙΝΩΝΙΑ

62 λεωφορεία με Τουρκοκύπριους αναμένεται να μεταβούν τη Δευτέρα 8/8 στα Κόκκινα, σύμφωνα με τη λίστα των ΗΕ

62 λεωφορεία με Τουρκοκύπριους αναμένεται να μεταβούν τη Δευτέρα 8/8 στα Κόκκινα, σύμφωνα με τη λίστα των ΗΕ

Αυξήθηκε ο αριθμός των λεωφορείων με τους Τουρκοκύπριους, που αναμένεται αύριο να μεταβούν στα Κόκκινα, περνώντας το οδόφραγμα του Λιμνίτη για να παραστούν στις εκδηλώσεις για την 53η επέτειο των βομβαρδισμών της Τηλλυρίας από την τουρκική αεροπορία, σύμφωνα με τoν κατάλογο που παραδόθηκε από τα ΗΕ στις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο πρόεδρος της Επιτροπής για τη διάνοιξη των οδοφραγμάτων Ανδρέας Καρός, η λίστα από τα ΗΕ παραδόθηκε στις 16:45 το απόγευμα στις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, σύμφωνα με την οποία από το οδόφραγμα του Λιμνίτη αναμένεται να περάσουν 62 Λεωφορεία και επιπλέον άλλα τέσσερα που διέρχονται κάθε εβδομάδα Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο για τη μεταφορά τροφίμων στα Κόκκινα.

Ο κ. Καρός σημείωσε πως στο κάθε λεωφορείο  ο αριθμός των επιβαινόντων ανέρχεται στους 20 – 25, σημειώνοντας ωστόσο πως ο ακριβής αριθμός των Τ/κ που θα μεταβούν στα Κόκκινα δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί.
 
Τα λεωφορεία που θα μεταφέρουν τους Τ/κ το πρωί, θα περάσουν από το οδόφραγμα του Λιμνίτη στις ελεύθερες περιοχές του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας περίπου στις 07:30 και από εκεί θα κατευθυνθούν προς το θύλακα Κοκκίνων, όπου οι κατοχικές αρχές διοργανώνουν τις εκδηλώσεις. 

Στις εκδηλώσεις αναμένεται ότι θα παραστεί και ο ηγέτης των Τ/κ Μουσταφά Ακιντζί μαζί με άλλους “αξιωματούχους” του ψευδοκράτους.
Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης αναμένεται να αφιχθεί στο θύλακα των Κοκκίνων με ελικόπτερο.

Νωρίτερα την Κυριακή 7/8, στα κατεχόμενα μεταδόθηκε ότι οι "ε/κ αρχές", όπως αποκαλούν την Κυπριακή Δημοκρατία, επέβαλαν περιορισμό στον αριθμό των ατόμων που θα παραστούν στην εκδήλωση και ως εκ τούτου υπήρξαν διαμαρτυρίες και ανακοινώθηκε από διάφορους συνδέσμους ότι θα παραστούν μόνο πολιτικοί και μικρές αντιπροσωπείες των συνδέσμων.  Στη συνέχεια, μεταδόθηκε από το παράνομο πρακτορείο ειδήσεων, ότι ήρθησαν οι περιορισμοί και θα επιτραπεί η διέλευση σε όσους δήλωσαν ότι θα μεταβούν στα Κόκκινα.

Σημειώνεται ότι πέρσι πέρα των 2000 Τουρκοκυπρίων με 113 λεωφορεία μετέβησαν στις 8 Αυγούστου 2015 στα Κόκκινα, μέσω του οδοφράγματος του Λιμνίτη.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μήνυμα Χριστοδουλίδη για Πρωθυπουργό Σλοβακίας - «Βαθιά συγκλονισμένος»

Μήνυμα Χριστοδουλίδη για Πρωθυπουργό Σλοβακίας - «Βαθιά συγκλονισμένος»

Βαθιά συγκλονισμένος από την απόπειρα κατά της ζωής του Σλοβάκου πρωθυπουργού δηλώνει με ανάρτησή του ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top