ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

FBME: Παραπλανητικές οι δηλώσεις των Κυπριακών αρχών

FBME: Παραπλανητικές οι δηλώσεις των Κυπριακών αρχών

Παραπλανητικές χαρακτηρίζει τις δηλώσεις των κυπριακών αρχών αναφορικά με το θέμα της πρόσβασης των διευθυντών και ιδιοκτητών της FBME στο υποκατάστημα στην Κύπρο, ανακοίνωση του Nigel Perry, Συμβούλου Επικοινωνίας της FBME Limited.

«Με δύο αποφάσεις του ημερομηνίας 27 Μαΐου και 26 Ιουλίου 2016, το Διαιτητικό Δικαστήριο που συγκροτείται στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο στο οποίο προσέφυγαν οι ιδιοκτήτες της FBME, κύριοι Ayoub Farid Michel Saab και Fadi Saab, εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας, αποφάσισε ότι οι ενάγοντες θα πρέπει να έχουν πρόσβαση στις εγκαταστάσεις του υποκαταστήματος κατά τη διάρκεια των κανονικών ωρών γραφείου» αναφέρει η ανακοίνωση.

Σημειώνει πως «διάφορες πρόσφατες δημόσιες δηλώσεις από τις κυπριακές αρχές σε σχέση με τις αποφάσεις αυτές έχουν δημοσιευτεί. Οι δηλώσεις αυτές μπορούν να χαρακτηριστούν μόνο ως παραπλανητικές».

Σε αντίθεση, προσθέτει, «με τις εντυπώσεις που αυτές οι δηλώσεις επιδιώκουν να δημιουργήσουν, το Διαιτητικό Δικαστήριο επέτρεψε την πρόσβαση στις εγκαταστάσεις του υποκαταστήματος σε όλους εκείνους που τη ζήτησαν, δηλαδή τους ενάγοντες, κύριους Ayoub Farid Michel και Fadi Saab».

«Οι αποφάσεις του Διαιτητικού Δικαστηρίου είναι δεσμευτικές για την Κυπριακή Δημοκρατία και η Δημοκρατία δεν έχει την εξουσία να μεταβάλει την ουσία τους είτε με δημόσια δήλωση ή άλλο τρόπο» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top