ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Έδιωξαν δεσμοφύλακα από τις Κεντρικές Φυλακές! - Τα χρέη της εν διαστάσει

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Έδιωξαν δεσμοφύλακα από τις Κεντρικές Φυλακές! - Τα χρέη της εν διαστάσει

Την πόρτα εξόδου είδε προ ημερών μόνιμος δεσμοφύλακας των Κεντρικών Φυλακών μετά και την απόφαση της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας.

Της Ιωάννας Μάντζιηπα

Και επίσημα εκτός του σωφρονιστικού ιδρύματος βρίσκεται από τις 10 Αυγούστου ο μόνιμος δεσμοφύλακας, ο οποίος εξαπάτησε το κράτος αρπάζοντας τα χρήματα από τα ταμεία των Φυλακών.

Ο λόγος για τον μόνιμο δεσμοφύλακα των Κεντρικών Φυλακών που απέσπασε τα χρήματα τριών ταμείων και τον ανακάλυψαν το Ιούλιο του 2014.

Ο ίδιος παραδέχτηκε ενοχή, με το δικαστήριο να του προσάπτει τρεις κατηγορίες. Οι δυο κατηγορίες αφορούσαν την κλοπή από δημόσιο λειτουργό, ενώ η τρίτη κατηγορία αφορά την νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, στις 17 Μαΐου του 2016 το επιβλήθηκαν συντρέχουσες ποινές φυλάκισης, 18 μηνών και των δυο ετών με αναστολή στις δυο πρώτες κατηγορίες, ενώ στην τρίτη κατηγορία δεν του επιβλήθηκε καμία ποινή.

Μετά και την απόφαση του δικαστηρίου, η Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας και κατόπιν ακροαστικής διαδικασίας. τον έπαυσε με αναγκαστική αφυπηρέτηση.

Χαρακτηριστικά, στην απόφαση της ΕΔΥ, αναφέρεται πως στα αδικήματα που κρίθηκε ένοχος ο δεσμοφύλακας είναι πολύ σοβαρά, καθώς είχε υπό τον έλεγχο του το ταμείο των Κεντρικών Φυλακών.

Μάλιστα, στην απόφαση επισημαίνεται πως κατά παράβαση της ηθικής και δεοντολογίας έκλεψε ένα σημαντικό ποσό από τα ταμεία, η διαχείριση του οποίου του είχε ανατεθεί.

Η πράξη του είναι απαράδεκτη καθώς εξέθεσε τόσο την υπηρεσία του όσο και την δημόσια υπηρεσία του Κράτους.

Να θυμίσουμε πως ο συγκεκριμένος ο δεσμοφύλακας υπεξαίρεσε από τα τρία ταμεία το συνολικό ποσό των 34.670 χιλιάδων ευρώ, 2 χιλιάδες δολάρια και 1.300 στερλίνες.

Μάλιστα σε θεληματική του κατάθεση,  ανέφερε πως καταχράστηκε το ποσό των ταμείων για να πληρώσει τα διάφορα χρέη της εν διαστάσει συζύγου του.

Άξιο αναφοράς είναι πως τα χρήματα από τα ταμεία των Κεντρικών Φυλακών είναι περιουσία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Να σημειώσουμε επίσης πως πρόκειται για την δεύτερη απόλυση που γίνεται στο σωφρονιστικό ίδρυμα.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

Το Κυπριακό είναι κατεξοχήν ευρωπαϊκό ζήτημα και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάθε συμφέρον, αλλά και υποχρέωση, να συμβάλει ενεργά μέσα από ένα πρωταγωνιστικό ρόλο για την οριστική διευθέτησή του, χρησιμοποιώντας, αξιοποιώντας όλα τα πολιτικοοικονομικά μέσα και εργαλεία που έχει στη διάθεσή της στο πλαίσιο και των ευρωτουρκικών σχέσεων, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό σε επετειακή εκδήλωση το βράδυ της Πέμπτης για τα 20χρονα της ένταξης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top