ΟΗΕ: Ελπίζουμε σε συνέχιση των συνομιλιών σε θετικό και εποικοδομητικό κλίμα

ΟΗΕ: Ελπίζουμε σε συνέχιση των συνομιλιών σε θετικό και εποικοδομητικό κλίμα

Την ελπίδα ότι οι δύο πλευρές στις διαπραγματεύσεις για συνολική λύση του Κυπριακού θα συνεχίσουν τις συνομιλίες μέσα σε θετικό και εποικοδομητικό κλίμα κατά τη διάρκεια της συζήτησης των κύριων θεμάτων, εξέφρασε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΟΥΝΦΙΚΥΠ Αλίμ Σιντίκ.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Σιντίκ είπε ότι “οι προετοιμασίες των δύο πλευρών για την επόμενη φάση των συνομιλιών είναι συνεχείς”.

Ευελπιστώ, είπε, ότι “οι δύο πλευρές θα συνεχίσουν τις συνομιλίες μέσα σε θετικό και εποικοδομητικό κλίμα ενώ συζητούν τα κύρια θέματα των διαπραγματεύσεων”.

Ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ, Έσπεν Μπαρθ Έιντε επιστρέφει στην Κύπρο τη Δευτέρα, πρόσθεσε ο κ. Σιντίκ και η πρώτη συνάντηση των ηγετών είναι προγραμματισμένη για τις 10 το πρωί της Τρίτης, 23 Αυγούστου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Έρχιουρμαν βάζει τον όρο της πολιτικής ισότητας - Οι συγκλίσεις- H επιστροφή Ολγκίν και το κρίσιμο τεστ πριν από τη Νέα Υόρκη

Κυπριακό: Ο Έρχιουρμαν βάζει τον όρο της πολιτικής ισότητας - Οι συγκλίσεις- H επιστροφή Ολγκίν και το κρίσιμο τεστ πριν από τη Νέα Υόρκη

Το Κυπριακό μπαίνει ξανά σε μια περίοδο έντονης κινητικότητας, με τον χρόνο μέχρι τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, να λειτουργεί πλέον ως άτυπο πολιτικό ορόσημο. Οι συναντήσεις Νίκου Χριστοδουλίδη και Τουφάν Ερχιουρμάν, αποκτούν εβδομαδιαίο ρυθμό, η Μαρία Άνχελα Ολγκίν επιστρέφει στην Κύπρο προς το τέλος της πρώτης εβδομάδας του Σεπτεμβρίου, μεταφέροντας την καταγραφή των συγκλίσεων που ετοίμασαν τα Ηνωμένα Έθνη και η συζήτηση για τα επόμενα βήματα αποκτά πλέον συγκεκριμένο περιεχόμενο.