ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Ερατώ μετά την απολογία στους Τ/κ ξανακτυπά: «Καλύτερα εχθρός κάποιων φασιστοειδών…»

Η Ερατώ μετά την απολογία στους Τ/κ ξανακτυπά: «Καλύτερα εχθρός κάποιων φασιστοειδών…»

Σάλος προκλήθηκε από την δημόσια απολογία της πρώην υπουργού Εξωτερικών Ερατώς Κοζάκου Μαρκουλή προς τους Τουρκοκύπριους.

Η κυρία Μαρκουλή απολογήθηκε στους Τουρκοκύπριους για τα εγκλήματα που υπέστησαν από Ελληνοκυπριακά εξτρεμιστικά στοιχεία το 1974 και από την ΕΟΚΑ Β’.

Την απολογία της μπορείτε να την διαβάσετε εδώ: Ζητά δημόσια συγνώμη από τους Τουρκοκύπριους η Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή! «Δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια στα εγκλήματα της ΕΟΚΑ Β…»

Η εν λόγω απολογία της προξένησε σωρεία αντιδράσεων τόσο από δημόσια πρόσωπα όσο και χρηστές του διαδικτύου.

Φαίνεται όμως πως η πρώην υπουργός δεν πτοείται αφού επέλεξε μετά τον σάλο να επανέλθει με νέα της ανάρτηση γράφοντας:

«Καλύτερα εχθρός κάποιων φασιστοειδων παρά να βαραίνει η συνείδηση μου απο την εκκωφαντικη σιωπή των αδικοχαμένων, είτε αυτοί ειναι Ελληνοκύπριοι είτε Τουρκοκύπριοι. Τούτος ο τόπος αξίζει περισσότερα και όχι την κατάντια και την τραγωδία στην οποία οδηγηθηκαμε απο αδιέξοδες πολιτικές. Αυτός ο τόπος ανήκει σε όλους τους Κύπριους, της κάθε εθνικής καταγωγής, θρησκείας και γλώσσας. Ο πόνος ειναι κοινός όπως κοινό ειναι και το δικαίωμα στην αλήθεια και αν δεν δούμε κατάματα την αλήθεια στα ματιά θα χάσουμε μια για πάντα την κατεχόμενη μας πατρίδα και θα θέσουμε σε μόνιμη απειλή και την υπόλοιπη».

Υπενθυμίζουμε ότι η κα Μαρκουλή, όπως είχαμε γράψει και σε παλαιότερα μας ρεπορτάζ, φέρεται να ενδιαφέρεται να διεκδικήσει με το ΑΚΕΛ την Προεδρία της Δημοκρατίας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Το σίγουρο «άλογο» των Προεδρικών εκλογών και οι λοιποί μνηστήρες του θώκου​

Προεδρικές Εκλογές: Έντονο φλερτ ΑΚΕΛ με πρώην υπουργό

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top