ΕΛΛΑΔΑ: Μπαίνει «λουκέτο» στα 40% των αστυνομικών τμημάτων

ΕΛΛΑΔΑ: Μπαίνει «λουκέτο» στα 40% των αστυνομικών τμημάτων

Επανέρχεται ο αποτυχημένος θεσμός των «πολυδύναμων κέντρων» για να καλυφθεί η έλλειψη προσωπικού - Δεν αντιμετωπίζονται τα πραγματικά προβλήματα, λένε συνδικαλιστές

Σαρωτικές αλλαγές στη δομή και τη λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας φέρνει το νέο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος αναδιοργάνωσης του Νίκου Τόσκα, το οποίο συνδικαλιστές θεωρούν πως επαναφέρει τον παλιό θεσμό των αποτυχημένων «πολυδύναμων» αστυνομικών τμημάτων. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», με το σχέδιο μπαίνει «λουκέτο» ή συμπτύσσεται περίπου το 40% των αστυνομικών τμημάτων, τμημάτων ασφαλείας και τμημάτων τροχαίας σε όλη την Ελλάδα, αφήνοντας πολλές παραμεθόριες περιοχές της χώρας χωρίς ουσιαστική ή με τουλάχιστον ελλιπή και απομακρυσμένη αστυνόμευση.

Στην Αττική από τα 91 τμήματα Ασφαλείας μένουν τα 71 ενώ από τα περίπου 123 Αστυνομικά Τμήματα μένουν 87 και 11 Αστυνομικοί Σταθμοί, ενώ τα τμήματα Τροχαίας κατεβαίνουν στα 15.

Συνολικά στην Ελλάδα θα λειτουργήσουν 575 αστυνομικά τμήματα, τμήματα ασφαλείας, τροχαίας και τουριστικής αστυνομίας και 105 αστυνομικοί σταθμοί. Το «κλείσιμο» και η σύμπτυξη των υπηρεσιών κυμαίνεται στο 35-40% των υπηρεσιών που λειτουργούσαν μέχρι σήμερα.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, ο στόχος της εξοικονόμησης πόρων από τα υπέρογκα μισθώματα κτηρίων και τη σωστή κατανομή αστυνομικού προσωπικού, δεν φαίνεται να επιτυγχάνεται καθώς δεν δίνεται λύση στις 7.000 κενές οργανικές θέσεις και στα σοβαρά λειτουργικά προβλήματα εξαιτίας των ελλείψεων σε οχήματα και τεχνολογικό εξοπλισμό.

Στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών από τα 22 Τμήματα θα λειτουργήσουν 20 και στον Πειραιά από τα 25 θα λειτουργήσουν 16 τμήματα και 5 αστυνομικοί σταθμοί.

protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σοκ με τον θάνατο καθηγήτριας στην Θεσσαλονίκη: Υπέστη εγκεφαλικό μετά από bullying - «Της πετούσαν μπουκάλια και βιβλία»
Οικογενειακή τραγωδία: Μητέρα σκότωσε τα δύο παιδιά της ενώ ο σύζυγός της έλειπε σε επαγγελματικό ταξίδι στη νότια Αμερική
Νέο ξενοδοχείο ανοίγει τις πόρτες του και μας υποδέχεται - Δείτε σε ποια περιοχή και πότε - Φωτογραφίες
VIDEO: Σειρήνες στη Βάση Ακρωτηρίου - Βρετανίδα σύζυγος στρατιωτικού αφηγείται τη δραματική νύχτα με τις κόρες της - «Κάναμε φωλιά...»
Όξφορντ: Πένθος για 15χρονη αθλήτρια - Άφησε την τελευταία της πνοή κατά την διάρκεια αγώνα
Αυτές οι αεροπορικές εταιρείες παρατείνουν την αναστολή πτήσεων σε αεροδρόμια της Μέσης Ανατολής - Όλες οι πληροφορίες
Ανείπωτη θλίψη για τον θάνατο Ανώτερου Υπαστυνόμου - Η παράκληση της οικογένειας για την κηδεία - Δείτε φωτογραφία του

 

 

 

Σε επιφυλακή η Κύπρος - «O πόλεμος έχει σχεδόν ολοκληρωθεί», λέει ο Τραμπ - Συνεχίζεται η ανταλλαγή επιθέσεων μεταξύ Ισραήλ και Ιράν

Σε επιφυλακή η Κύπρος - «O πόλεμος έχει σχεδόν ολοκληρωθεί», λέει ο Τραμπ - Συνεχίζεται η ανταλλαγή επιθέσεων μεταξύ Ισραήλ και Ιράν

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Μέση Ανατολή, την ώρα που το Ισραήλ εξαπολύει κύμα επιθέσεων και το Ιράν απαντά με μπαράζ πυραύλων και drones. Στην αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου», στην Πάφο, βρέθηκαν οι ηγέτες της Ελλάδας και Γαλλίας, Κυριάκος Μητσοτάκης και Εμανουέλ Μακρόν, όπου τους υποδέχτηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. Όλες οι εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE