ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απαντά σε δημοσιεύματα και κόμματα ο Ιωνάς: Μελετήθηκαν θέματα ασφάλειας από πιθανή ιδιωτικοποίηση της CYTA

Απαντά σε δημοσιεύματα και κόμματα ο Ιωνάς:  Μελετήθηκαν θέματα ασφάλειας από πιθανή ιδιωτικοποίηση της CYTA

Τα ευρύτερα θέματα της ασφάλειας από το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου έτυχαν πλήρους εξέτασης από Τεχνική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, επισημαίνει το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης σε ανακοίνωσή του.

“Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν στον Τύπο και ανακοινώσεις που εξέδωσαν κοινοβουλευτικά κόμματα, τα οποία αναφέρονται στο θέμα της κρατικής ασφάλειας σε περίπτωση ιδιωτικοποίησης της ΑTΗΚ, το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως διευκρινίζει ότι η επιστολή απάντησης του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου σε ερώτημα του Βουλευτή Γιώργου Περδίκη αφορά την πρόσβαση σε τηλεπικοινωνιακά δεδομένα και δεν σχετίζεται με το γενικότερο ζήτημα της εθνικής ασφάλειας του τόπου, από τυχόν ιδιωτικοποίηση της Αρχής. Η απάντηση αποτελεί μόνο μια πτυχή του ζητήματος της νομοθεσίας και των ασφαλιστικών δικλίδων πρόσβασης σε τηλεπικοινωνιακά δεδομένα”, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Προστίθεται ότι “τα ευρύτερα θέματα της ασφάλειας από ένα τέτοιο ενδεχόμενο έτυχαν πλήρους εξέτασης από Τεχνική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, η οποία αποτελείτο από εξειδικευμένους λειτουργούς αρμοδίων κρατικών υπηρεσιών, καθώς και ξένους εμπειρογνώμονες”.

“Τονίζεται ότι το σύνολο των θεμάτων που αφορούν την εθνική ασφάλεια, περιλαμβανομένων και όλων των τεχνικής φύσεως θεμάτων, εξετάστηκαν σε βάθος από την εν λόγω Επιτροπή, η οποία προέβη σε εισηγήσεις για λήψη συγκεκριμένων μέτρων, μεταξύ των οποίων και νομοθετικών τροποποιήσεων, οι οποίες περιλήφθηκαν σε νομοσχέδια που κατατέθηκαν στη Βουλή”, αναφέρει το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Επίσης, σημειώνει ότι “στη μελέτη γίνεται αναφορά, μεταξύ άλλων, σε μέτρα ασφαλείας που πρέπει να τηρούνται από τον παροχέα για το προσωπικό και τις πληροφορίες, για τη διαχείριση και τις διαβαθμίσεις των πληροφοριών, για την προστασία του απόρρητου της επικοινωνίας, για τις βάσεις δεδομένων, και για πολλά άλλα ζητήματα τα οποία επεξηγήθηκαν από εκπροσώπους της Τεχνικής Επιτροπής σε αριθμό συνεδριών της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, όπου συζητείται το θέμα”.

“Συνεπώς, η μελέτη και αξιολόγηση των πτυχών του θέματος, καθώς και η υποβολή εισηγήσεων και μέτρων, απασχόλησαν σοβαρά τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, τόσο σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων, όσο και σε επίπεδο ξένων ειδικών και δεν πρόκειται για μια επιφανειακή εξέταση του ζητήματος”, καταλήγει.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top