ΚΟΣΜΟΣ

Ένοπλη επίθεση στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Καμπούλ

Ένοπλη επίθεση στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Καμπούλ

Ένοπλοι δράστες εξαπέλυσαν επίθεση σήμερα στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Καμπούλ, δήλωσε αξιωματούχος του αφγανικού Υπουργείου Εσωτερικών.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο και με μια ανάρτηση στο twitter του τηλεοπτικού σταθμού TOLOnews, μια έκρηξη έπληξε το πανεπιστήμιο και οι δράστες εισέβαλαν στο κτίριο.

"Πολλοί ένοπλοι επιτέθηκαν στο Πανεπιστήμιο και υπάρχουν αναφορές περί πυρών όπλων και εκρήξεων", ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΣ.

Οι δράστες της επίθεσης "μπήκαν μέσα στο κτιριακό συγκρότημα" στο οποίο βρίσκονταν "ξένοι καθηγητές και εκατοντάδες φοιτητές", διευκρίνισε.

Ο Αχμάντ Σαχίρ, φοιτητής στο Πανεπιστήμιο, είπε τηλεφωνικά στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς πως οι φοιτητές έχουν παγιδευτεί. "Είμαστε καθηλωμένοι μέσα στην τάξη μας και ακούγονται ριπές πυρών", ανέφερε. Ένας φοιτητής ο οποίος μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ανέφερε επίσης πως ο ίδιος και συμφοιτητές του είναι κλεισμένοι μέσα σε μια τάξη και ακούει "εκρήξεις και πυρά κοντά".
(ΚΥΠΕ-ΑΠΕ/ΜΦ/ΜΜ)

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top