ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνέχισαν την πτώση τους τον Ιούλιο τα επιτόκια για αγορά κατοικίας και για καταναλωτικά δάνεια

Συνέχισαν την πτώση τους τον Ιούλιο τα επιτόκια για αγορά κατοικίας και για καταναλωτικά δάνεια

Την πτωτική τους πορεία συνέχισαν τον Ιούλιο του 2016 τα επιτόκια για αγορά κατοικίας και για καταναλωτικά δάνεια, υποχωρώντας σε νέα χαμηλότερα επίπεδα από το Νοέμβριο του 2007 που υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία.

Αξιοσημείωτο είναι ότι το επιτόκιο για καταναλωτικά δάνεια πραγματοποίησε τον Ιούλιο βουτιά στο 4,01%, από 4,47% τον προηγούμενο μήνα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, οι κυριότερες εξελίξεις επιτοκίων που αφορούν νέες συμβάσεις δανείων και καταθέσεων, περιλαμβανομένων των υφιστάμενων συμβάσεων οι οποίες έτυχαν επαναδιαπραγμάτευσης, συνοψίζονται ως εξής:

Επιτόκια Καταθέσεων

Το επιτόκιο για καταθέσεις προθεσμίας έως ενός έτους από νοικοκυριά κατέγραψε οριακή αύξηση στο 1,51%, σε σύγκριση με 1,49% τον προηγούμενο μήνα, αλλά εξακολουθεί να είναι ένα από τα χαμηλότερα επιτόκια των τελευταίων εννέα ετών για τα οποία υπάρχουν στοιχεία.

Το αντίστοιχο επιτόκιο για καταθέσεις από μη χρηματοδοτικές εταιρείες μειώθηκε στο 1,39%, σε σύγκριση με 1,45% τον προηγούμενο μήνα, και βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Μάρτιο όταν ήταν 1,36%.

Επιτόκια Δανείων

Εξάλλου, το επιτόκιο που αφορά καταναλωτικά δάνεια σημείωσε πτώση υποχωρώντας στο 4,01%, σε σύγκριση με 4,47% τον προηγούμενο μήνα.

Το επιτόκιο που αφορά δάνεια για αγορά κατοικίας επίσης μειώθηκε στο 2,94%, σε σύγκριση με 2,99% τον προηγούμενο μήνα.

Επίσης, σύμφωνα με την ΚΤΚ, το επιτόκιο που αφορά δάνεια προς μη χρηματοδοτικές εταιρείες για ποσά μέχρι €1 εκατ. παρέμεινε αμετάβλητο στο 4,23%, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

Αντίθετα, το επιτόκιο που αφορά δάνεια προς μη χρηματοδοτικές εταιρείες για ποσά άνω του €1 εκατομμύριο κατέγραψε μείωση υποχωρώντας στο 3,71%, σε σύγκριση με 3,76% τον προηγούμενο μήνα.


Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top