ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ν. Κουγιάλης: «Ευθύνη όλων να εργαστούν για την επιτυχία της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής»

Ν. Κουγιάλης: «Ευθύνη όλων να εργαστούν για την επιτυχία της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής»

Αποτελεί ευθύνη όλων των Υπουργών Γεωργίας να εργαστούν με σκοπό την επιτυχία της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) για εξασφάλιση της επισιτιστικής ασφάλειας των Ευρωπαίων πολιτών και την ευημερία των αγροτών της Ευρώπης, δήλωσε σε παρέμβασή του σε άτυπη διάσκεψη, την Παρασκευή, των Υπουργών Γεωργίας των 27 κρατών μελών της ΕΕ, στη Γαλλία, ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Νίκος Κουγιάλης.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο Υπουργός Γεωργίας συμμετείχε στην άτυπη διάσκεψη των 27, στο Champbord της Γαλλίας με θέμα το μέλλον της ΚΑΠ μετά και την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, έπειτα από πρόσκληση του Γάλλου ομολόγου του Στεφάν Λε Φολ.

Όπως αναφέρεται, ο κ. Κουγιάλης «τόνισε ότι είναι ευθύνη όλων των Υπουργών Γεωργίας να εργαστούν με σκοπό την επιτυχία της ΚΑΠ, μιας από τις πρώτες κοινές πολιτικές της ΕΕ, για την εξασφάλιση της επισιτιστικής ασφαλείας των Ευρωπαίων πολιτών αλλά και την ευημερία των αγροτών της Ευρώπης».

Προστίθεται ότι «αναφέρθηκε στην ανάγκη αναθεώρησης της ΚΑΠ με τρόπο ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίζει τις συνεχιζόμενες κρίσεις που ταλανίζουν τον πρωτογενή τομέα παράγωγης με την υιοθέτηση νέων εργαλείων πολιτικής τα οποία με τρόπο άμεσο και αποδοτικό να αντιμετωπίζουν αλλά και να προλαβαίνουν τις επιπτώσεις των κρίσεων».

Εισηγήθηκε ακόμη ότι «η νέα μορφή της ΚΑΠ μέσα από απλοποιημένες διαδικασίες πρέπει να θεσμοθετήσει μια δικαιότερη κατανομή εισοδημάτων μεταξύ των παραγωγών και των πωλητών στην αλυσίδα εφοδιασμού, να διαφυλάξει την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής γεωργίας στις εμπορικές διαβουλεύσεις με τρίτες χώρες, αλλά και να διασφαλίσει την αποδοτικότερη κατανομή των αμέσων πληρωμών ανάμεσα στα κράτη μέλη και τους γεωργούς τους».

Η συζήτηση για το μέλλον της ΚΑΠ με στόχο τη διασφάλιση της βιωσιμότητας της ευρωπαϊκής γεωργίας θα συνεχιστεί στο επίπεδο Υπουργών της ΕΕ στο άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας στην Μπρατισλάβα στις 11 Σεπτεμβρίου.

Αναφέρεται ακόμη ότι στο περιθώριο της διάσκεψης, ο κ. Κουγιάλης είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον Ιρλανδό ομόλογο του τις επιπτώσεις της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ στον γεωργικό και εμπορικό τομέα των δυο χώρων, συμφωνώντας στην ανάγκη καταρτισμού μιας σειράς μέτρων για το μέγιστο δυνατό περιορισμό των πιθανών επιπτώσεων στον πρωτογενή τομέα παράγωγης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top