ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το περιεχόμενο του δελτίου Τύπου των δυο ηγετών

Το περιεχόμενο του δελτίου Τύπου των δυο ηγετών

Σημειώθηκε πρόοδος, παραμένουν διαφορές, αναφέρει το δελτίο Τύπου των ηγετών, που συναντούν τον ΓΓ ΟΗΕ στις 25/9.

Σημαντική πρόοδος σημειώθηκε σε θέματα οικονομίας, ΕΕ, διακυβέρνησης και στο περιουσιακό, κατά τη διάρκεια της εντατικοποιημένης φάσης των συνομιλιών, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που εκδόθηκε σήμερα μετά την τελευταία συνάντηση των δύο ηγετών, πριν τη συνάντησή τους στις 25 Σεπτεμβρίου με τον ΓΓ του ΟΗΕ.

Το δελτίο Τύπου, που διάβασε ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Εσπεν Μπαρθ Έιντε, αναφέρει ότι “οι ηγέτες έκαναν πολύ σημαντική δουλειά”, συζήτησαν όλα τα κεφάλαια και διαβεβαίωσαν ότι παραμένουν αποφασισμένοι να κάνουν κάθε τι δυνατό για να φθάσουν σε συνολική λύση.

Οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις σε ό,τι αφορά το θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων και παρά το γεγονός ότι υπήρξε κάποια πρόοδος από τις αρχικές τοποθετήσεις, υπάρχουν διαφορές αλλά και σημαντική αποφασιστικότητα να επιλυθούν αυτές οι διαφορές.

Ανέφερε ότι οι δύο ηγέτες, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Μουσταφά Ακιντζί, παραμένουν δεσμευμένοι να συνεχίσουν τις εντατικές προσπάθειες με στόχο να φθάσουν σε συνολική λύση μέσα στο 2016.

Οι δύο ηγέτες θα έχουν κοινή συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ στις 25 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη, όπου θα συζητήσουν την κατάσταση πραγμάτων στις διαπραγματεύσεις και τις προκλήσεις που παραμένουν. Επίσης θα του ζητήσουν να αυξήσει τη δική του προσωπική εμπλοκή, ανέφερε ο Ειδικός Σύμβουλος.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Για άλλες 8 μέρες στο κελί οι 6 συλληφθέντες - Σήμερα η απόφαση για τους άλλους 3

Συνελήφθησαν Ουκρανοί αξιωματούχοι - Κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον Ζελένσκι

Δημοτικός σύμβουλος και Δήμαρχος κατήγγειλαν ο ένας τον άλλον για σωματική επίθεση – Μελετούν κλειστά κυκλώματα για καταθέσεις

Δημοτικό Λιβαδιών: 10χρονος ανάμεσα στα άτομα που προκάλεσαν ζημιές - «Υπήρχε φρουρός στο σχολείο»

Στην εντατική διεθνής ποδοσφαιριστής μετά από επίθεση με καυστικό οξύ



Λετυμπιώτης: «Αναμένει να ακούσει από Ολγκίν για αποτελέσματα επαφών της ο ΠτΔ»

Λετυμπιώτης: «Αναμένει να ακούσει από Ολγκίν για αποτελέσματα επαφών της ο ΠτΔ»

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναμένει να ακούσει από την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ Μαρία Άνχελα Ολγκίν τα αποτελέσματα των επαφών της τις προηγούμενες μέρες και τις σκέψεις της για τα επόμενα βήματα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top