ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ:«Έχουν επιτευχθεί σημαντικές συγκλίσεις σε ουσιώδη θέματα - Υπάρχουν σημαντικές διαφορές εξίσου σε άλλα θέματα»

ΠτΔ:«Έχουν επιτευχθεί σημαντικές συγκλίσεις σε ουσιώδη θέματα - Υπάρχουν σημαντικές διαφορές εξίσου σε άλλα θέματα»

Αν δεν σημειωθεί ουσιαστική πρόοδος στα θέματα που εκκρεμούν, δεν πρόκειται να υπάρξει πολυμερής διάσκεψη, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ύστερα από τη συνάντηση που είχε με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, την τελευταία πριν τη συνάντησή τους στις 25 Σεπτεμβρίου με τον ΓΓ του ΟΗΕ στις ΗΠΑ.

«Αν δεν υπάρξει ουσιαστική πρόοδος στα θέματα που εκκρεμούν, και είναι αρκετά, ούτως ώστε να δικαιολογείται μια σύγκληση μιας πολυμερούς διάσκεψης δεν πρόκειται να επισυμβεί, όποιος και εάν επεμβαίνει, όποιος και εάν θέλει να ασκήσει πιέσεις και μέχρι στιγμής δεν έχω αισθανθεί να υπάρχει μια ανάλογη πρόθεση», είπε.

Ερωτηθείς τι να αναμένουμε από τη συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ, είπε «να τον ενημερώσουμε για την μέχρι σήμερα πρόοδο για τις εκκρεμούσες διαφορές και για την ενεργότερη εμπλοκή όλων μας σε μια εντατιτικοποιημένη προσπάθεια προκειμένου το συντομότερο δυνατόν να επιτύχουμε τέτοιες συγκλίσεις που να μας οδηγήσουν σε μια αποδεκτή από όλα τα μέρη λύση».

Κληθείς αναφερθεί στην αναφορά στο δελτίο Τύπου περί ενεργότερης εμπλοκής του ΓΓ του ΟΗΕ, ο Πρόεδρος είπε ότι «σίγουρα αυτό δεν σημαίνει την απόδοση του όποιου επιδιαιτητικού ρόλου στον ΓΓ του ΟΗΕ» προσθέτοντας ότι «για αυτό και αναφέρεται στην ανακοίνωση ότι είναι μια διαδικασία η οποία καθοδηγείται από τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων».

Το δελτίο Τύπου, είπε, απεικονίζει τις πραγματικότητες. «Απεικονίζει ότι έχουν επιτευχθεί σημαντικές συγκλίσεις σε ουσιώδη θέματα όπως και επίσης υπάρχουν διαφορές εξίσου σημαντικές σε άλλα θέματα. Δεν θελήσαμε με κανένα τρόπο να παραπλανήσουμε τον οποιονδήποτε. Απεικονίζει αυτά που καταγράφονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

Καταλήγοντας, είπε ότι με την επάνοδό του από τα ΗΕ θα ενημερώσει μέσω δημοσιογραφικής διάσκεψης τον κυπριακό λαό.

KYΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Για άλλες 8 μέρες στο κελί οι 6 συλληφθέντες - Σήμερα η απόφαση για τους άλλους 3

Ένταλμα σύλληψης εναντίον ενός προσώπου για τους Πυροβολισμούς στο Ζακάκι - Δύο οι δράστες

Δεν υποφέρονται οι τιμές ηλεκτρισμού: Έχουμε το πέμπτο πιο ακριβό ρεύμα στην ΕΕ - Η διαφορά με τις υπόλοιπες χώρες

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται ρυθμίσεις σε βελάκια πρόστιμα και γραμμές - «Δε θέλουμε να ταλαιπωρείται ο κόσμος»

Χειροπέδες σε ένα πρόσωπο για τα επεισόδια το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου στη Λεμεσό - Συνεχίζονται οι έρευνες



Λετυμπιώτης: «Αναμένει να ακούσει από Ολγκίν για αποτελέσματα επαφών της ο ΠτΔ»

Λετυμπιώτης: «Αναμένει να ακούσει από Ολγκίν για αποτελέσματα επαφών της ο ΠτΔ»

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναμένει να ακούσει από την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ Μαρία Άνχελα Ολγκίν τα αποτελέσματα των επαφών της τις προηγούμενες μέρες και τις σκέψεις της για τα επόμενα βήματα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top