ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΠΑΦΟΣ: Εκπαιδευτικός ξεγέλασε αδελφικό του φίλο και του άρπαξε 320 χιλιάδες ευρώ

ΠΑΦΟΣ: Εκπαιδευτικός ξεγέλασε αδελφικό του φίλο και του άρπαξε 320 χιλιάδες ευρώ

Στο Υπουργείο Παιδείας βρίσκεται καταγγελία που αφορά εκπαιδευτικό ο οποίος φέρεται να απέσπασε από πρώτο ξάδελφο, φίλο και συγχωριανό του, το ποσό των 320, 000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον «Πολίτη», η επώνυμη καταγγελία αναφέρει ότι το θύμα είχε πλήρη εμπιστοσύνη στον φίλο και συγγενή του και ήταν, όπως αναφέρει, κολλητοί αφού του εκμυστηρευόταν τα πάντα, άκουγε τις συμβουλές του και σεβόταν τις απόψεις του διότι τον θεωρούσε κάτι παραπάνω από αδελφό.

Το θύμα, το καλοκαίρι του 2014 αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει την εργασία του.

Ο «κολλητός» του, καθηγητής ηλεκτρονικών υπολογιστών, όταν το θύμα αποφάσισε να αφήσει την εργασία του, τον έπεισε να μεταβούν στην Αμερική για να αγοράσουν εστιατόριο και να εργαστούν.

Εκείνη την περίοδο, το θύμα είχε λάβει το ταμείο προνοίας και άλλα ωφελήματα από την εργασία του.

Λόγω απόγνωσης που προκλήθηκε από τα προβλήματα υγείας, ο παραπονούμενος δέχθηκε να μεταβεί στην Αμερική με τον «φίλο» του για να ανοίξουν επιχείρηση ώστε να διασώσει την περιουσία του η οποία είναι υποθηκευμένη.

Ο «φίλος» του θύματος, λόγω του ότι είχε ζήσει 20χρόνια στην Αμερική και είχε την υπηκοότητα, τον έπεισε να βάλει τα χρήματα και εκείνος τις γνώσεις και να είναι συνέταιροι έχοντας μερίδιο 50%.

Ο εκπαιδευτικός και το θύμα προχώρησαν στην αγορά εστιατορίου και οικίας αξίας 320 χιλιάδων ευρώ και κατά τα άλλα οι δύο τους είχαν υπογράψει σχετικά έγγραφα ότι θα ενέγραφαν εταιρεία με μετόχους και τους δύο και ότι το ακίνητο θα μεταβιβαζόταν στην εταιρεία.

Η εταιρεία τελικά εγγράφηκε στην Κύπρο στο όνομα του ξαδέλφου του, ο οποίος στην συνέχεια αρνήθηκε να εγγράψει και το θύμα όπως είχαν συμφωνήσει.

Από τον Ιούνιο του 2015 το εστιατόριο στην Αμερική λειτουργεί κανονικά από τον εκπαιδευτικό και τη σύζυγο του, οι οποίοι καρπούνται τα έσοδα και δεν επιτρέπουν στο θύμα οποιαδήποτε ανάμειξη.

Μάλιστα, επανειλημμένα, όπως αναφέρει το θύμα, του απαγόρευσαν την είσοδο στην επιχείρηση την οποία ο ίδιος αγόρασε με ότι είχε και δεν είχε.

Τώρα το θύμα και όλη η οικογένεια του κινδυνεύουν να μείνουν άστεγοι διότι η περιουσία τους λόγω χρεών απειλείται από τις τράπεζες με εκποιήσεις. 

*φώτο αρχείου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Σε θανατηφόρο εξελίχθηκε το τροχαίο που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα στην επαρχία Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top