ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συγκλονιστική Μαρτυρία στο ThemaOnline: «Έτσι έφτασα στα ναρκωτικά. O πατέρας, η μητέρα και η γιαγιά...» - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Συγκλονιστική Μαρτυρία στο ThemaOnline: «Έτσι έφτασα στα ναρκωτικά. O πατέρας, η μητέρα και η γιαγιά...» - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Κυπριανός... Ο 31χρονος, ο οποίος επέλεξε να ενταχθεί στο κλειστό πρόγραμμα απεξάρτησης ουσιών της Αγία Σκέπη, εξομολογείται πως έφτασε να «αγγίξει» τον θάνατο.

Της Ιωάννας Μάντζιηπα 

Ο Κύπρος, μιλώντας μας. δεν ρίχνει σε άλλον το φταίξιμο παρά μόνο στο εαυτό του. «Καλά να πάθω», μας είπε χαρακτηριστικά.

Εντούτοις κάνοντας την αυτοκριτική του και το γενεόγραμμα του (σ.σ. μέθοδος θεραπείας-βλ. φωτογραφία), δείχνει να αντιλαμβάνεται ότι η οικογένεια του διαδραμάτισε καταλυτικό ρόλο ώστε να κάνει χρήση σκληρών ναρκωτικών και να μπει στα… άδυτα του λευκού θανάτου.

«Ο πατέρας μου ήταν αλκοολικός, η μητέρα μου είχε ψυχολογικά προβλήματα. Η γιαγιά μου, μου έκανε μόνο κακό…», ήταν κάποιες από τις κουβέντες που μοιράστηκε μαζί μας.

Ο 31χρονος  Κύπρος, μας ανέφερε μεταξύ άλλων πώς μπλέχτηκε σε όλο αυτό τον κυκεώνα. «Έμπλεξα στα ναρκωτικά, έψαχνα απεγνωσμένα για τη δόση μου, έπρεπε να βρω χρήματα κάνοντας τον μεσάζοντα… και έτσι κατέληξα στην φυλακή. Δεν ήθελα να μιλήσω για τους εμπόρους γιατί φοβόμουν για τη ζωή μου», εξηγεί.

«Έκανα πέντε χρόνια μέσα, όταν βγήκα όμως η κοινωνία δεν με αποδέχτηκε, με αποτέλεσμα να ξαναμπλέξω». Μεταξύ άλλων μας είπε πως ποτέ του δεν δούλεψε. Το δεύτερο χαστούκι το έριξε και πάλι η οικογένειά του, όταν τον «πέταξε» έξω.

Έχει καταδικαστεί σε εννέα χρόνια φυλάκισης για χρήση και εμπορία ναρκωτικών λέγοντας όμως πως αν δεν του δίνονταν η ευκαιρία να έρθει στην Αγία Σκέπη δεν θα είχε σωτηρία.

Η επιτυχία του προγράμματος αποτυπώνεται μάλιστα στα ακόλουθα λόγια του: «Εδώ βρήκαν τζιαί μάνα τζιαί τζύρη».

Χαρακτηριστική ήταν επίσης και η απάντηση του σχετικά με την ζωή στην Αγία Σκέπη. «Είμαι πέντε μήνες εδώ άλλα είναι λες και είναι πέντε χρόνια», είπε θέλοντας να μας τονίσει πως το κλειστό πρόγραμμα είναι πολύ δύσκολο.

Τέλος, ο Κύπρος μας αναφέρει πως αυτό που ζητάει είναι μια δεύτερη ευκαιρία για την ζωή, έχοντας στην σκέψη πως έξω από την Αγία Σκέπη τον περιμένει το 5χρονο αγγελούδι του.

Φωτογραφία με τον Κύπρο να κρατάει το γενεόγραμμα του 

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Στην Κύπρο η Ολγκίν: Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ ξεχωριστά - Δυο ώρες διαφορά η μια συνάντηση από την άλλη

Στην Κύπρο η Ολγκίν: Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ ξεχωριστά - Δυο ώρες διαφορά η μια συνάντηση από την άλλη

Στην Κύπρο ξανά προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ Μαρία Άνχελα Ολγκίν για συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κα τον Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top