ΚΟΣΜΟΣ

Ματωμένος γάμος στη Συρία! Τη στιγμή που το ζευγάρι αντάλλασσε όρκους, καμικάζι αυτοκτονίας ανανινάχθηκε- VIDEO

Ματωμένος γάμος στη Συρία! Τη στιγμή που το ζευγάρι αντάλλασσε όρκους, καμικάζι αυτοκτονίας ανανινάχθηκε- VIDEO

Η χαρά μετατράπηκε σε θρήνο και δυστυχία για μια ακόμα φορά στη Συρία, όταν καμικάζι αυτοκτονίας ανατινάχθηκε κατά τη διάρκεια κουρδικού γάμου στην πόλη αλ Χάσακα με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 22 άνθρωποι, ανάμεσά τους και ο γαμπρός.

Την ευθύνη για το λουτρό αίματος ανέλαβε ο ISIS που με ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «επιτέθηκε εναντίον μιας συγκέντρωσης Κούρδων μαχητών με αυτόματα όπλα κι ένα γιλέκο με εκρηκτικά στην περιφέρεια της πόλης αλ Χάσακα».

«Ένας καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί μέσα σε μια αίθουσα στο χωριό Ταλ Ταουίλ, βόρεια της Χάσακας, όπου γινόταν ο γάμος ενός μαχητή των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, σκοτώνοντας τουλάχιστον 22 πολίτες, ανάμεσά τους και ο γαμπρός», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες καλεσμένων στο γάμο:

«Τη στιγμή που το ζευγάρι αντάλλασσε όρκους, είδα έναν άνδρα που φορούσε ένα χοντρό μαύρο γιλέκο να περνάει δίπλα μου. Το θεώρησα πολύ περίεργο και μερικά δευτερόλεπτα αργότερα έγινε μια τεράστια έκρηξη. Ο κόσμος έπεσε κάτω, κατόπιν έβλεπα παντού διαμελισμένα πτώματα», είπε ένας από αυτούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες αρκετοί τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, με κάποια από τα συριακά ΜΜΕ να ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών στους 30.

Η αίθουσα, όπου πραγματοποιείτο η γαμήλια τελετή καταστράφηκε ολοσχερώς από την έκρηξη, ενώ παντού υπάρχουν αίματα, σκορπισμένα παπούτσια, μακάβριες αποδείξεις του αιματοκυλίσματος που συνέβη εκεί.

Η Χάσακα, που ελέγχεται σχεδόν ολόκληρη από τις κουρδικές δυνάμεις, γίνεται συχνά στόχος επιθέσεων του Ισλαμικού Κράτους.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Μαινόμενος» ιερέας στη Λεμεσό προσέκρουσε σε περιπολικό και επέστρεψε να παρασύρει πεζούς - Βίντεο

Τσουχτερό πρόστιμο χιλιάδων ευρώ σε 55χρονο - Είχε στην κατοχή του αδασμολόγητα καπνικά προϊόντα

Τροχαίο με μοτοσικλετιστή: Κρίσιμα ο 26χρονος - Πολύωρη η χειρουργική επέμβαση

Τρόμος για γυναίκα στη Λεμεσό: Τον φιλοξενούσε στο σπίτι της, την χτυπούσε και της έκλεψε το αυτοκίνητο υπό την απειλή μαχαιριού

Να νηστεύουμε το φαγητό μας ή την σκέψη μας; Θεολόγος εξηγεί στο «Τ» - «Δεν πρέπει να τρώμε ο ένας τον άλλο»

Νίκος Μιχαλολιάκος: Αποφυλακίζεται υπό όρους - Διαφώνησε ο Εισαγγελέας



Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ενός δις προς τον Λίβανο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Όσα συζήτησαν με τον ΠτΔ

Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ενός δις προς τον Λίβανο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Όσα συζήτησαν με τον ΠτΔ

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία βρίσκεται στην Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top