ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΓΕΡΜΑΣΟΓΕΙΑ: Σκελετωμένος 55χρονος βρίσκεται ένα βήμα πριν τον θάνατο δίπλα από πολυτελή διαμερίσματα

ΓΕΡΜΑΣΟΓΕΙΑ: Σκελετωμένος 55χρονος βρίσκεται ένα βήμα πριν τον θάνατο δίπλα από πολυτελή διαμερίσματα

Η εγκληματική αδιαφορία των αρχών επαναλαμβάνεται στη Γερμασόγεια. Μετά τον 58χρονο άστεγο που ξεψύχησε την 1η Σεπτεμβρίου, τώρα και μια δεύτερη παρόμοια περίπτωση έρχεται στο φως.

Παρά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε μετά τον θάνατο του 58χρονου άστεγου Πολωνού, το άψυχο σώμα του το οποίο βρέθηκε την 1η Σεπτεμβρίου από πολίτη σε κατάσταση σήψης, σε τρώγλη στην καρδιά της άλλοτε ανθηρής τουριστικής περιοχής, κανένας όπως φαίνεται, δεν έλαβε το παραμικρό μέτρο για αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων που μαστίζουν στην περιοχή, σύμφωνα με τον «Πολίτη».

Κάτοικοι του Ποταμού Γερμασόγειας αναφέρουν χαρακτηριστικά στην εφημερίδα του «Πολίτη», ότι στην Αμπελακίων, σε έναν δρόμο με πολλούς χώρους εστίασης, περιφέρεται εξαθλιωμένος και δεύτερος άστεγος από την Πολωνία.

«Ένας άνδρας γύρω στα 55 βρίσκεται ένα βήμα πριν τον θάνατο», η χαρακτηριστική ατάκα κατοίκου της περιοχής, προσθέτοντας, «Είναι σκελετωμένος, ένα πραγματικό ράκος».

Σχεδόν ένα μήνα μετά το συμβάν που συγκλόνισε την κοινωνία της Γερμασόγειας, κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να βοηθήσει τον δεύτερο Πολωνό, παρά μόνο μερικοί κάτοικοι ή μαγαζάτορες της περιοχής, που του δίνουν κανένα πιάτο φαΐ για να επιβιώσει.

Να σημειωθεί ότι, ο άστεγος βρήκε στέγη στο ίδιο ακριβώς σημείο όπου εντοπίστηκε νεκρός ο πρώτος Πολωνός, ένα μέρος, χωρίς νερό, χωρίς ηλεκτρικό, χωρίς πόρτες και παράθυρα. Χρησιμοποιώντας το στρώμα και μερικά άλλα αντικείμενα που χρησιμοποιούσε ο προηγούμενος «ένοικος» πριν αφήσει την τελευταία του πνοή.  

Ερωτηματικά εγείρονται για  της Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας αλλά και για τον Δήμο Γερμασόγειας που όφειλαν να γνωρίζουν ότι ο χώρος φιλοξενεί άστεγους κάτω από άθλιες συνθήκες και δεν φρόντισαν να σφραγίσουν το αχούρι που βρίσκεται σε χώρο στάθμευσης και περιτριγυρίζεται από καφετέριες, μπαράκια και ταχυφαγεία.

Οι πληροφορίες αυτές για τον άστεγο, δόθηκαν στο τοπικό γραφείο Ευημερίας της Γερμασόγειας από τον «Πολίτη», με την ελπίδα ότι η κινητοποίηση θα είναι άμεση, προτού ακόμη ένας συμπολίτης μας βρεθεί νεκρός μέσα σε σωρούς σκουπιδιών με τις οποίες σκεπάστηκε για να ζεσταθεί.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πώς απαντά ο Υπ. Μεταφορών για τη viral φωτογραφία με τις ηλικιωμένες - Τι συμβαίνει με τις στάσεις λεωφορείων

Βγαίνει μπροστά ο Ζαννέττου μέσω των δικηγόρων του: «Πρόθεση η άμεση εκδίκαση της υπόθεσης»

Καλά νέα για καταναλωτές: Επιτέλους τέλος στις αυξήσεις στις τιμές καυσίμων - Έρχονται μειώσεις - Πότε να τις αναμένουμε

«Φωτοβολταϊκά για Όλους»: Συμβουλές στους καταναλωτές που έχουν λάβει ή αναμένεται να λάβουν προέγκριση

Ανάγκες σε τρόφιμα για οικογένεια που έχασε τον ένα γονέα - Χρειάζονται βοήθεια μέχρι να σταθούν στα πόδια τους



Μονή Αββακούμ: Επιμένει η υπεράσπιση των μοναχών - «Σφάλμα και λάθος εκτίμηση του Μητροπολίτη Ησαΐα»

Μονή Αββακούμ: Επιμένει η υπεράσπιση των μοναχών - «Σφάλμα και λάθος εκτίμηση του Μητροπολίτη Ησαΐα»

Με την κατάθεση σήμερα του Ιερομόναχου Αββακούμ ολοκληρώθηκαν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής της Αρχιεπισκοπής οι καταθέσεις των μελών της αδελφότητας της Μονής Οσίου Αββακούμ, με την υπεράσπιση να επαναλαμβάνει δια στόματος του συνήγορου Αναστάσιου Βαβούσκου της θέση περί δεδικασμένου επικαλούμενη τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top