ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Yπόθεση προσηλυτισμού: «Παραπλανητικά προσπαθούν να εκθέσουν ένα άτομο του οποίου το ήθος και ο χαρακτήρας είναι γνωστά ανά το Παγκύπριο»

Yπόθεση προσηλυτισμού: «Παραπλανητικά προσπαθούν να εκθέσουν ένα άτομο του οποίου το ήθος και ο χαρακτήρας είναι γνωστά ανά το Παγκύπριο»

Οι δικηγόροι του Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιου, σπεύδουν να προστατέψουν τον ίδιο από παραπλανητικά στοιχεία που δημοσιεύονται, όπως αναφέρουν οι ίδιοι.

Πιο συγκεκριμένα, οι δικηγόροι του Μητροπολίτη Λεμεσού, υποστηρίζουν πως, «απεκόπησαν και ερμηνεύθηκαν στοιχεία, φράσεις και λέξεις από τις ομιλίες του Μητροπολίτη, με αποτέλεσμα, εσφαλμένα και παραπλανητικά να εκθέσουν ένα άτομο του οποίου το ήθος και ο χαρακτήρας είναι γνωστά ανά το παγκύπριο».

Επίσης, οι δικηγόροι του Μητροπολίτη υποστηρίζουν σε απαντητική επιστολή σε εφημερίδα ότι στο πλαίσιο της εκδικαζόμενης υπόθεσης δεν έχει καταχωρηθεί dvd και προσθέτουν: «Υπάρχουν ομιλίες του Μητροπολίτη Λεμεσού σε cd οι οποίες απευθύνονται σε μοναχούς, το πνευματικό περιεχόμενο των οποίων είναι αληθινός λόγος του Θεού, δηλαδή το ευαγγέλιο και τα 2000 και πλέον χρόνια ζωής και πνευματικής εμπειρίας της Ορθόδοξης Εκκλησίας».

Στην απαντητική επιστολή των δικηγόρων του Μητροπολίτη προς συγκεκριμένη εφημερίδα αναφέρετε επίσης ότι, το περιεχόμενο των δημοσιευμάτων δεν αφήνει καμία αμφιβολία αναφορικά με την πηγή τους, όπως επίσης και ότι δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο το γεγονός να εμφανίζονται δημοσιεύματα για εκκρεμούσες δικαστικές διαδικασίες και μάλιστα εκδικαζόμενες, αλλά υπογραμμίζουν ότι αυτά αποτελούν επέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης και πρέπει να αποφεύγονται.

Διαβάστε επίσης: Δίκη για υπόθεση προσηλυτισμού: «Ο μοναχός που θέλει να έχει πάρε-δώσε με τον κόσμο, μοιάζει με βρικόλακα» - Δηλώσεις Αθανάσιου

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δικηγόροι του Μητροπολίτη, αναφορικά με τα dvd, επισημαίνουν ότι «Τόσο ο δημοσιογράφος, όσο και πολύ περισσότερο η πηγή του, απέκοψαν ή ερμήνευσαν με τον δικό τους τρόπο τα στοιχεία, φράσεις και λέξεις από συγκεκριμένες ομιλίες, με αποτέλεσμα εσφαλμένα και παραπλανητικά να εκθέσουν ένα άτομο του οποίου το ήθος, ο χαρακτήρας και η πνευματικότητα του είναι γνωστά».

Οι δικηγόροι, δεν θέλουν να απαντήσουν στα θεολογικά θέματα που εκδικάζονται, αλλά συνιστούν υπομονή και ψυχραιμία προς Τύπο μέχρι να η Δικαιοσύνη να εκδώσει την απόφασή της.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, «Ο μοναχός ζει σήμερα στην Ιερά Μονή Μαχαιρά, και την τύχη και το μέλλον του, επιδιώκουν να καθορίσουν οι γονείς του με αιτητικό αγωγής που καταχώρησαν και παρά το γεγονός ότι αυτός εισήλθε στον μοναχισμό στα 34 του χρόνια και σήμερα είναι 43».

Μέχρι σήμερα, στα πλαίσια της δεοντολογίας, επέλεξαν την σιωπή οι δικηγόροι του Μητροπολίτη, αφού όπως αναφέρουν, η απάντηση δόθηκε από τα σχόλια της κοινής γνώμης η οποία ήταν αρκετή. Ο μόνος λόγος που αναγκάστηκαν να κάνουν την δική τους παρέμβαση ήταν λόγω του ότι κάποια δημοσιεύματα αναφέρονται προσωπικά στο ήθος και στον χαρακτήρα του Μητροπολίτη. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top