ΚΟΣΜΟΣ

Μειώθηκε το προβάδισμα της Χίλαρι Κλίντον έναντι του Ντόναλντ Τραμπ

Μειώθηκε το προβάδισμα της Χίλαρι Κλίντον έναντι του Ντόναλντ Τραμπ

Μειώθηκε ελαφρώς το προβάδισμα της υποψήφιας του Δημοκρατικού Κόμματος Χίλαρι Κλίντον έναντι του αντιπάλου της Ντόναλντ Τραμπ στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο, μετά την ανακοίνωση του FBI στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας ότι θα εξετάζει νέα email στο πλαίσιο της υπόθεσης με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της πρώην υπουργού Εξωτερικών, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos που δημοσιεύτηκε χθες.

Η Χίλαρι Κλίντον έχει προβάδισμα 5 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του υποψηφίου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος σύμφωνα με την έρευνα που διεξήχθη το διάστημα 26-30 Οκτωβρίου, καταγράφοντας πτώση από τη διαφορά του 6% που είχε καταδείξει η ίδια έρευνα την περασμένη Πέμπτη.

Και άλλες δημοσκοπήσεις κατέδειξαν το κλείσιμο της ψαλίδας μεταξύ των δύο υποψηφίων κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Η δημοσκόπηση του Real Clear Politics, που υπολογίζει τον μέσο όρο των αποτελεσμάτων των δημοσκοπήσεων με το μεγαλύτερο δείγμα, έδειξε ότι το προβάδισμα της Κλίντον μειώθηκε από τις 4,6 ποσοστιαίες μονάδες την Παρασκευή σε 2,5%.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos, το 44% των πιθανών ψηφοφόρων δηλώνει ότι θα υποστηρίξει την Χίλαρι Κλίντον, ενώ το 39% τον Ντόναλντ Τραμπ.

Σε μια χωριστή δημοσκόπηση, που συμπεριλάμβανε και τους υποψηφίους των άλλων κομμάτων, το 43% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θα υποστηρίξει την Κλίντον, το 37% τον Τραμπ, το 6% τον φιλελεύθερο Γκάρι Τζόνσον και το 1% την υποψήφια του Κόμματος των Πρασίνων Τζιλ Στάιν.

Αυτή τη στιγμή, η πρώην Πρώτη Κυρία προηγείται του δισεκατομμυριούχου τόσο στο σενάριο της χαμηλής συμμετοχής όσο και στο σενάριο της μεγάλης προσέλευσης στις κάλπες, σύμφωνα με την τελευταία αυτή έρευνα.

Το προβάδισμά της βρίσκεται στις 5 ποσοστιαίες μονάδες, εάν το 55% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων συμμετάσχει στην εκλογική διαδικασία κι αυξάνεται στις 6 ποσοστιαίες μονάδες στην περίπτωση που το 70% των Αμερικανών ψηφίσει.

Η δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos διεξήχθη διαδικτυακά και στις 50 πολιτείες.

Ερωτήθηκαν 1.264 πολίτες, που θεωρούνται πιθανοί ψηφοφόροι βάσει της υπόθεσης ότι το 60% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων θα πάει να ψηφίσει.

Στο μεταξύ, ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής τεχνολογιών Πίτερ Τίελ, που έχει συγκεντρώσει τα πυρά της κριτικής της Σίλικον Βάλεϊ - της καρδιάς της τεχνολογίας στις Ηνωμένες Πολιτείες - για την υποστήριξή του προς τον Ντόναλντ Τραμπ, προέβλεψε χθες ότι το κίνημα που έχει δημιουργήσει ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία θα συνεχιστεί ακόμα και αν χάσει στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο στις 8 Νοεμβρίου.

"Άσχετα με ό,τι θα συμβεί στις εκλογές αυτές, αυτό που αντιπροσωπεύει ο Τραμπ δεν είναι τρελό, και δεν πρόκειται να εξαφανιστεί", είπε ο Τίελ σε ομιλία του σε ακροατήριο δημοσιογράφων στο National Press Club στην Ουάσιγκτον.

Εξάλλου, στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος άσκησαν αγωγές σε βάρος του υποψηφίου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Ντόναλντ Τραμπ σε τέσσερις αμερικανικές πολιτείες, αξιώνοντας να μπει ένα τέλος στις προσπάθειες παρακολούθησης των εκλογικών τμημάτων, που αποσκοπούν, σύμφωνα με τους ενάγοντες, στην παρενόχληση και τον εκφοβισμό των ψηφοφόρων των μειονοτικών ομάδων ενόψει και κατά τη διάρκεια των εκλογών της 8ης Νοεμβρίου.

Στις αγωγές που κατέθεσαν σε ομοσπονδιακά δικαστήρια στην Πενσιλβάνια, τη Νεβάδα, στην Αριζόνα και το Οχάιο, οι Δημοκρατικοί υποστηρίζουν ότι ο μεγιστάνας και στελέχη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος έχουν επιδοθεί σε μια εντατική "εκστρατεία εκφοβισμού μέσω αυτόκλητων τιμωρών των ψηφοφόρων" που παραβιάζει το Νόμο του 1965 σχετικά με τα Εκλογικά Δικαιώματα και τον νόμο του 1871 κατά της Κου Κλουξ Καν.

"Ο Τραμπ επιδιώκει να προωθήσει τον στόχο της εκστρατείας του που συνίσταται στην "καταστολή των ψηφοφόρων" χρησιμοποιώντας το δυνατότερο μικρόφωνο στην χώρα προκειμένου να εκλιπαρήσει τους υποστηρικτές τους να επιδοθούν σε έναν παράνομο εκφοβισμό" επισημαίνεται στα επίσημα έγγραφα που κατέθεσε το Δημοκρατικό Κόμμα στο Οχάιο. Σε ανάλογο ύφος είναι και οι υπόλοιπες αγωγές.

Το επιτελείο του δισεκατομμυριούχου δεν έχει ανταποκριθεί στο αίτημα του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς να σχολιάσει αυτήν την εξέλιξη.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής της περιοδείας στο Οχάιο, η Χίλαρι Κλίντον δήλωσε ότι ο Τραμπ ελπίζει ότι θα αποθαρρύνει τους πολίτες από το να συμμετάσχουν στις εκλογές.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παππούς Χρύσανθος: Συγκινητικά τα λόγια της συζύγου του - «Αναστήθηκε ο Χριστός, αναστηθήκαμε κι εμείς»

ΕΔΕΚ: Σε ανοδική πορεία η συσπείρωση - Η 6η έδρα - Φαβορί ο Ανδρέας Αποστόλου

Συναγερμός στις Αρχές: Έβαλαν φωτιά σε δημοτικό σχολείο και προκάλεσαν ζημιές σε εξωτερικούς χώρους

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Ο Δημήτρης Κόκοτας άνοιξε τα μάτια του – Δεν έχει πια μηχανική υποστήριξη



Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Οι ανακαλύψεις τις ΕΝΙ στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ) και τα σενάρια για αξιοποίηση των επιβεβαιωμένων γεωτρήσεων, καθώς και οι προτιμώμενες λύσεις για αποτελεσματική ικανοποίηση των εγχώριων ενεργειακών προτεραιοτήτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ENI Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, στην παρουσία των Υπουργών Ενέργειας και Εξωτερικών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top