ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Ο Νίκος Κατσουρίδης στη «λίστα» του ΑΚΕΛ για την Προεδρία της Δημοκρατίας

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Ο Νίκος Κατσουρίδης στη «λίστα» του ΑΚΕΛ για την Προεδρία της Δημοκρατίας

Εκτός τόπου και χρόνου, η όποια συζήτηση για τις Προεδρικές εκλογές την στιγμή που διακυβεύεται το Κυπριακό και το μέλλον του τόπου, θα έλεγε κανείς.

Του Τάσου Χριστοδούλου

Ωστόσο, αυτή είναι η μια πλευρά του νομίσματος, καθώς στο πίσω μέρος του μυαλού όλων των πολιτικών κομμάτων και όλων των ενδιαφερομένων, βρίσκονται οι Προεδρικές του ΄18.

Ο Νίκος Κατσουρίδης, απασχόλησε τον Τύπο το τελευταίο μεγάλο χρονικό διάστημα για κυρίως δυο λόγους. Πρώτον λόγω της  αποβολής του από το ΑΚΕΛ και δεύτερον διότι το όνομα του συνδέθηκε με τις Προεδρικές του 2018 με τις πληροφορίες να τον θέλουν να φλερτάρει έντονα με το ΔΗΚΟ και τον Νικόλα Παπαδόπουλο.

Διαγραφή ήταν και πάει…

Πριν από τις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου όλοι οι γνωρίζοντες μιλούσαν για οριστική διαγραφή του Κατσουρίδη από το κόμμα.

Μετά την συντριβή του ΑΚΕΛ στις βουλευτικές, η ηγεσία του κόμματος αποδυναμώθηκε και χρεώθηκε το κακό αποτέλεσμα έστω και αθόρυβα.

Έτσι, υπό το βάρος των νέων συνθηκών ζύγισε εκ νέου τα πράγματα εις ότι αφορά το κεφάλαιο Κατσουρίδη αντιλαμβανόμενη ότι τυχόν διαγραφή του θα μεγάλωνε την εσωστρέφεια και την διχόνοια στο κόμμα.

Η επανασύνδεση

Δημοσίευμα στην εφημερίδα «Πολίτης» το οποίο δεν διέψευσε ποτέ η ηγεσία του κόμματος ήθελε τον Άντρο Κυπριανού να συναντά ιδιωτικά τον Νίκο Κατσουρίδη ζητώντας του να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του για τις Προεδρικές και αν θα λειτουργεί ως μέλος του κόμματος.

Από εκείνη την ημέρα λοιπόν το νερό μπήκε στο αυλάκι, ο πάγος έσπασε και ο Κατσουρίδης βρίσκεται ξανά κοντά στο κόμμα με τις διαδικασίες αποκατάστασης του ωστόσο να γίνονται ομαλά και σταθερά.

Ο διαμεσολαβητικός ρόλος

Στην τελευταία μάλιστα ολομέλεια  της Βουλής για τον συνεργατισμό (11/11), ο Κατσουρίδης βρισκόταν εκεί.

Παράλληλα, την ίδια ώρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιαδής διαπραγματευόταν στο Μον Πελεράν.

Ο Νίκος Κατσουρίδης ανέλαβε έτσι ρόλο διαμεσολαβητή μεταξύ του μέλους της διαπραγματευτικής ομάδας του ΑΚΕΛ στο Μον Πελεράν, Τουμάζου Τσιελεπή και του Άντρου Κυπριανού.

Ο κ. Κατσουρίδης πλησίασε τον Γ.Γ του κόμματος και τον ενημέρωσε για τις δραματικές εξελίξεις στην Ελβετία και την επιτακτική ανάγκη να επικοινωνήσει με τον κ. Τσιελεπή. Μια κίνηση που έχει την δική της ξεχωριστή σημειολογική και ουσιαστική της αξία.

Στη λίστα

Εκεί, λοιπόν, που ο κ. Κατσουρίδης θεωρείτο σχεδόν από όλους, συμπεριλαμβανομένου και των ΑΚΕΛικών ως τελειωμένη υπόθεση η εικόνα φαίνεται ότι αλλάζει άρδην.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι θα ήταν το καταλληλότερο πρόσωπο να διεκδικήσει την Προεδρία της Δημοκρατίας με το κόμμα του, το ΑΚΕΛ, με πληροφορίες να τον θέλουν ήδη να βρίσκεται στη «άτυπη» λίστα των υποψηφίων.

Βέβαια για να είμαστε δίκαιοι με τον άνθρωπο σε όλες τις δημόσιες τοποθετήσεις του έχει διαψεύσει τα σενάρια που το θέλουν να ενδιαφέρεται για την Προεδρία…

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top