Κατάληξη σε κριτήρια, χάρτης και ημερομηνία πολυμερούς, στόχος συνάντησης Αναστασιάδη-Ακιντζί

Κατάληξη σε κριτήρια, χάρτης και ημερομηνία πολυμερούς, στόχος συνάντησης Αναστασιάδη-Ακιντζί

Με καθυστέρηση σχεδόν μιας ώρας ξεκίνησε στο Μοντ Πελεράν η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Σύμφωνα με πηγή της ε/κ πλευράς, η συνάντηση ξεκινά με συζήτηση επί των κριτηρίων του εδαφικού, με στόχο να υπάρξει κατάληξη επί αυτών, αποτύπωσή τους σε χάρτη και καθορισμός ημερομηνίας για πολυμερή διάσκεψη.

Η καθυστέρηση της έναρξης της συνάντησης οφείλεται σε εσωτερική σύσκεψη της ομάδας των Ηνωμένων Εθνών, της οποίας είχαν προηγηθεί χωριστές συναντήσεις του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ  για την Κύπρο Εσπεν Μπαρθ Ειντε πρώτα με τον κ. Ακιντζί και στη συνέχεια με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Στη συνάντηση συμμετέχουν ο κ. Ειντε, η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, οι διαπραγματευτές των δυο πλευρών Ανδρέας Μαυρογιάννης και Οζντίλ Ναμί, ο Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης και ο εκπρόσωπος του Τ/κ ηγέτη Μπαρίς Μπουρτζιού.

KYΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σε τροχιά εξελίξεων το Κυπριακό - Νέα Υόρκη και μετά Κύπρος για την Ολγκίν

Σε τροχιά εξελίξεων το Κυπριακό - Νέα Υόρκη και μετά Κύπρος για την Ολγκίν

Στη Νέα Υόρκη θα βρίσκεται αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, η οποία αναμένεται να συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα, Αντόνιο Γκουτέρε πριν μεταβεί στην Κύπρο για νέο κύκλο επαφών γύρω από το Κυπριακό.

BEST OF TOTHEMAONLINE