ΚΟΣΜΟΣ

Αντιδράσεις από Τουρκία: Χωρίς όραμα η απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Αντιδράσεις από Τουρκία: Χωρίς όραμα η απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Χωρίς όραμα και ανεπαρκή χαρακτήρισε ο Τούρκος Υπουργός αρμόδιος για θέματα ΕΕ Ομέρ Τσελίκ την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για προσωρινή διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΕΕ με την Τουρκία, λέγοντας ότι γι' αυτούς τέτοια απόφαση δεν υπάρχει.

Διαβάστε επίσης: Το Ευρωκοινοβούλιο ζητά να «παγώσει» η ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ

Ο Τούρκος Υπουργός ανέφερε ότι από άποψης οράματος και γλώσσας δεν είναι μια απόφαση που μπορεί να την λάβει κανείς σοβαρά και πως ενώ η ΕΕ τις περισσότερες φορές θεωρείται ως ένας χώρος που εκπροσωπεί την πολυφωνία, στην περίπτωση της Τουρκίας αυτή η πολυφωνία χάνεται.

“Είναι σαν να δώσανε σε όλους το ίδιο κείμενο στο χέρι και υπέγραψαν μια μη δημοκρατική απόφαση. Η απόφαση που πήρε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι μια απόφαση χωρίς όραμα η οποία δεν έχει καμιά νομική ισχύ”, είπε ο Τούρκος Υπουργός. Πρόσθεσε πως “εάν ήθελαν να δώσουν ένα μήνυμα στην Τουρκία θα μπορούσαν να αξιολογήσουν πώς μπορούν να συνεργαστούν με την Τουρκία στο θέμα της δημοκρατίας”.

“Εάν θέλουν να δώσουν ένα μήνυμα στην Τουρκία, το μήνυμα δεν δίνεται έτσι. Το μήνυμα δίνεται με πράξεις. Εάν κοιτάξετε τις πράξεις θα δείτε τι υπέγραψε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Άλλωστε έδειξε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι στηρίζει την τρομοκρατία ανοίγοντας έκθεση του ΡΚΚ στους διαδρόμους του. Ενώ η άκρα δεξιά και εχθρότητα κατά των ξένων έχει πολιορκήσει ολόκληρη την Ευρώπη, δεν λένε τίποτα γι' αυτά οι πολιτικές ομάδες και προσπαθούν να δώσουν μήνυμα στην Τουρκία”, ανέφερε.

Ο Τούρκος Υπουργός είπε ακόμα ότι τα μέτρα που έλαβαν έπειτα από το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου δεν είναι παράνομα. Διερωτήθηκε πού ήταν η ΕΕ το βράδυ που τα τανκς πήγαν να σκοτώσουν τον Τούρκο Πρόεδρο, λέγοντας πως το πραγματικό μήνυμα πρέπει οι ίδιοι να το λάβουν.

“Αυτές οι αποφάσεις που λαμβάνονται εντός της ΕΕ δείχνουν πόσο έχουν απομακρυνθεί από τη δική τους ιδεολογία. Πιστεύω ότι οι Ευρωπαίοι πολιτικοί έχουν ξεχάσει τη δική τους δραματική ιστορία. Τους καλώ να αναλογιστούν τη δική τους ιστορία”, πρόσθεσε.


ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Τσάκωσαν» άνδρα στη Λευκωσία με πυροβόλο όπλο και σφαίρες και του πέρασαν χειροπέδες

Eurovision 2024: Οριστικά εκτός τελικού η Ολλανδία - Η ανακοίνωση και η πρώτη αντίδραση του τραγουδιστή - Βίντεο

Τα έσοδα και οι δαπάνες του κράτους το πρώτο τρίμηνο του 2024 - Πόσα ξόδεψε και πόσα έβαλε στα ταμεία

Με μια βαλίτσα στο χέρι οι Κύπριοι – Πού σπατάλησαν τα περισσότερα χρήματα και ποιοι οι κυριότεροι λόγοι ταξιδιών

Δικηγόροι Μοναχών: Τους καταβλήθηκαν οι μισθοί τους μετά από οδηγίες του Ησαΐα

«Πνίγεται» στη σκόνη η Κύπρος - Οι μετρήσεις σε κάθε πόλη και η περιοχή με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ζητά ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας ο Σταυριανού

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ζητά ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας ο Σταυριανού

Το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας για την υπόθεση του Εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου είδε χθες (10/05) το φως της δημοσιότητας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top