Eγκρίθηκε σχέδιο για εμβολιασμό ζώων για καταρροϊκό πυρετό

Eγκρίθηκε σχέδιο για εμβολιασμό ζώων για καταρροϊκό πυρετό

Το Υπουργικό Συμβούλιο στη σημερινή (25/11) του συνεδρίαση ενέκρινε σχέδιο για εμβολιασμό όλων των αιγοπροβάτων κα βοοειδών, σύνολο 500,000 ζώα, για καταρροϊκό πυρετό.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Νίκος Κουγιάλης δήλωσε πως τα ζώα θα εμβολιαστούν σε δύο δόσεις, δύο φορές, και το σχέδιο θα κοστίσει 700,000 ευρώ. Θα καταβληθεί προσπάθεια το ήμισυ των χρημάτων να ανακτηθεί από τις Βρυξέλλες. Ο Υπουργός είπε ότι τα εμβόλια θα διανεμηθούν δωρεάν από το κράτος στους κτηνιάτρους για εμβολιασμό των ζώων.

Ο κ. Κουγιάλης είπε ότι η ασθένεια αυτή τη στιγμή είναι σε ύφεση και οι αρχές θέλουν με τους εμβολιασμούς να είναι βέβαιες ότι αν επανέλθει θα είμαστε έτοιμοι και τα ζώα θα έχουν τα αντισώματα για να αντεπεξέλθουν στις συνθήκες της ασθένειας.


ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Η επόμενη κίνηση στη Νέα Υόρκη – Τι είπε ο Λετυμπιώτης για Τορναρίτη και επικρίσεις

Κυπριακό: Η επόμενη κίνηση στη Νέα Υόρκη – Τι είπε ο Λετυμπιώτης για Τορναρίτη και επικρίσεις

Στις επόμενες κινήσεις στο Κυπριακό, αλλά και στις αντιδράσεις που προκάλεσε ο διορισμός του Νίκου Τορναρίτη ως απεσταλμένου του Προέδρου της Δημοκρατίας σε χώρες της Ασίας και της Αφρικής, αναφέρθηκε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, μιλώντας στην εκπομπή «Alpha Καλημέρα».

BEST OF TOTHEMAONLINE