ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου το Σάββατο 10/12

Τα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου το Σάββατο 10/12

Επισκόπηση κυπριακού Τύπου.

Η παρουσία Ολάντ και ο ρόλος της Γαλλίας στο Κυπριακό, μαζί με οικονομικά θέματα και οι επικείμενες Δημοτικές εκλογές ειδικά στο Δήμο της Πέγειας στην Πάφο, όπου ζουν πολλοί ξένοι, αποτελούν τα κύρια θέματα των πρωτοσέλιδων του σημερινού Τύπου. Αναφορά γίνεται επίσης στην έκδοση Ζολώτα στην Κύπρο, στην κατάσταση στην αγορά ενόψει γιορτών, στην απόφαση των οργανωμένων ασθενών να προσφύγουν σε μέτρα διαμαρτυρίας για το ΓεΣΥ κά

Η “Αλήθεια” με τίτλο “Νικόλα, πάλι λες ψέμματα!” γράφει ότι κυβέρνηση και ΔΗΣΥ καταρρίπτουν με στοιχεία τις νέες κατηγορίες του Προέδρου του ΔΗΚΟ εις βάρος του Προέδρου Αναστασιάδη. Αλλού γράφει για μπλόκο της Βουλής στη μεταρρύθμιση της Δημόσιας Υπηρεσίας αφού απορρίφθηκαν τα νομοσχέδια. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην απόφαση του Αρείου Πάγου στην Αθήνα για έκδοση του εφοπλιστή Μιχάλη Ζολώτα στην Κύπρο προκειμένου να εκδικαστεί για χρηματισμό του πρώην Διοικητή της ΚΤ, Χριστόδουλου Χριστοδούλου.

Η “Σημερινή” με κύριο τίτλο “Η στιγμή της αλήθειας για τα παραρτήματα τραπεζών” γράφει ότι είναι σχεδόν έτοιμη και η δεύτερη μεγάλη έρευνα του Γενικού Ελεγκτή για την οικονομική καταστροφή, συνέντευξη του οποίου φιλοξενεί. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ζεσταίνεται η αγορά ενόψει εορτών. Αλλού αναφέρεται σε ψήφο εμπιστοσύνης του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ στον Τούρκο Πρόεδρο και εκτιμά ότι η διεθνής διάσκεψη για την ασφάλεια και εγγυήσεις θα διαρκέσει περισσότερο από 4 ημέρες.

Ο “Φιλελεύθερος” έχει τίτλο “Ρόλο για δράση στη Γαλλία” και γράφει για κινήσεις Φρανσουά Ολάντ σε Συμβούλιο Ασφαλείας και ΕΕ ενόψει Γενεύης και πως το Παρίσι ενεργεί στο παρασκήνιο από τον περασμένο Σεπτέμβριο για το Κυπριακό. Αλλού γράφει για 130 υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας φέτος στην Κύπρο αλλά και για ανησυχίες Αστυνομίας για υλικό στην κατοχή στρατιωτικού. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι οι οργανωμένοι ασθενείς ετοιμάζονται για διαδηλώσεις απαιτώντας την εφαρμογή του ΓεΣΥ.

Η “Χαραυγή”, με τίτλο “Παρούσα η ΕΕ στη διάσκεψη της Γενεύης”, γράφει ότι η Γαλλία ως μόνιμο μέλος του ΣΑ του ΟΗΕ επιθυμεί να συμμετάσχει στη διεθνή διάσκεψη για το θέμα των εγγυήσεων, όπως δήλωσε χθες στη Λευκωσία ο Φρανσουά Ολάντ. Αλλού γράφει για εισφορές κηδειών στο εκκλησιαστικό παγκάρι με ψήφους ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ μετά την ψήφιση νέας ρύθμισης χθες από τη Βουλή. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ένας στους δέκα μισθωτούς είναι κάτω από το όριο της φτώχειας σύμφωνα με έκθεση του ΙΝΕΚ – ΠΕΟ.

Η αγγλόφωνη “Cyprus Mail” με τίτλο “Οι ψήφοι των κοινοτικών αποφασιστικός παράγοντας για την Πέγεια” αναφέρεται στις επικείμενες Δημοτικές εκλογές στον Δήμο Πέγειας όπου ζει μεγάλος αριθμός ξένων και αναμένεται να καθορίσουν το τελικό αποτέλεσμα. Αλλού γράφει ότι ανακοινώθηκαν στην Πάφο οι νικητές των βραβείων “Καρδιές από χρυσό” 2016 και δημοσιεύει φωτογραφία των νικητών ηλικίας από 10 έως 86 ετών που βραβεύθηκαν για πράξεις ζωής και θάρρους. Σε άλλο θέμα δημοσιεύει φωτογραφίες από το βομβαρδισμένο Χαλέπι στη Συρία και γράφει ότι χιλιάδες άνδρες αγνοούνται.


Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top