Έρχονται αλλαγές στην Παιδεία – Πανελλαδικές τέλος!

Έρχονται αλλαγές στην Παιδεία – Πανελλαδικές τέλος!

Αλλαγές στην Παιδεία προανήγγειλε, μιλώντας στη Βουλή, ο Κώστας Γαβρόγλου, με σημαντικότερη αυτή των Πανελλαδικών Εξετάσεων, η οποία θα αφορά τους μαθητές Α' Λυκείου του σχολικού έτους 2017-2018.

Όπως αναφέρουν τα «ΝΕΑ», μία ακόμη σημαντική αλλαγή αφορά τον τρόπο αξιολόγησης των μαθητών σε Δημοτικά και Γυμνάσια. Στο πλαίσιο αυτό, σε ολόκληρη την Υποχρεωτική Εκπαίδευση ξεκινά πιλοτικό πρόγραμμα περιγραφικής αξιολόγησης που σταδιακά θα επεκταθεί σε όλα τα σχολεία το 2018-2019. Σύμφωνα με προκήρυξη επιμόρφωσης εκπαιδευτικών που δημοσιοποιήθηκε ήδη, η πιλοτική φάση θα αφορά τουλάχιστον 65 δημόσιες σχολικές μονάδες (13 νηπιαγωγεία, 26 δημοτικά, 26 γυμνάσια), που θα λειτουργήσουν ως «πιλοτικά σχολεία».

Το 2017 αναμένεται να ξεκινήσει και η αυτοαξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών, κάτι που προβλέπει και η συμφωνία με τους θεσμούς, ώστε να εξεταστούν μόνιμες προσλήψεις και να αυξηθεί η χρηματοδότηση στην Παιδεία.

Οσον αφορά τα Δημοτικά σχολεία αναμένεται επέκταση λειτουργίας του ενιαίου τύπου Ολοήμερου, για να υπάρξουν μονοθέσια, διθέσια αλλά και τριθέσια σχολεία, καθώς και βελτίωση της υλοποίησης του προγράμματος κατά τις απογευματινές ώρες, ώστε η φοίτηση μαθητών σε αυτά, που μοιάζει με απλή φύλαξη, να έχει ουσιαστικό παιδαγωγικό χαρακτήρα.

Από iefimerida.gr 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Εξανεμίζονται οι ελπίδες για ουσιαστικές συνομιλίες- Δριμεία επίθεση Τατάρ κατά Προέδρου Χριστοδουλίδη-Ταράζει τα «ήρεμα νερά» του Αιγαίου, η Άγκυρα

Κυπριακό: Εξανεμίζονται οι ελπίδες για ουσιαστικές συνομιλίες- Δριμεία επίθεση Τατάρ κατά Προέδρου Χριστοδουλίδη-Ταράζει τα «ήρεμα νερά» του Αιγαίου, η Άγκυρα

Για διπρόσωπη πολιτική κατηγορεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κατοχικός ηγέτης. Σε ένα νέο παραλήρημα που φαίνεται ότι συνδέεται με το πρόσφατο καταδικαστικό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, για την Τουρκία, ο Τατάρ επικαλείται μεταξύ άλλων, τις πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου Χριστοδουλίδη, ο οποίος είχε πει ότι έχουμε το κλειδί, έχουμε τη στρατηγική. Ο Τατάρ διερωτήθηκε ποια πόρτα ανοίγει αυτό το κλειδί, σημειώνοντας ότι αυτό το κλειδί ανοίγει την πόρτα όπου τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα του τουρκοκυπριακού λαού έχουν τύχει σφετερισμού και συνεχίζεται η άδικη και παράνομη απομόνωση. 

BEST OF TOTHEMAONLINE