ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Αναστασιάδη - Ακιντζί μετά το δείπνο της 1ης Δεκεμβρίου

Συνάντηση Αναστασιάδη - Ακιντζί μετά το δείπνο της 1ης Δεκεμβρίου

Επανέρχονται το απόγευμα της Τρίτης (13/12), σε νέα συνάντηση οι ηγέτες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, ενώ το πρωί θα προηγηθεί συνάντηση των διαπραγματευτών.

Οι Ανδρέας Μαυρογιάννης και Οζντίλ Ναμί αναμένεται ότι θα συναντηθούν στις 9.00πμ για την προετοιμασία της συνάντησης των ηγετών, που είναι προγραμματισμένη για τις 6.30μμ.

Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση των ηγετών μετά το δείπνο της 1ης Δεκεμβρίου, κατά το οποίο αποφασίστηκε η επανέναρξη των συνομιλιών μετά τις συνομιλίες στο Μον Πελεράν με εντατικοποιημένη μορφή επί όλων των κεφαλαίων, με διασταυρούμενη διαπραγμάτευση.

Τη Δευτέρα, πάντως, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, μιλώντας σε εκδήλωση της Πρεσβείας της Κίνας, εξέφρασε τη θέση ότι «τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας θα πρέπει να είναι παρόντα» στη διεθνή διάσκεψη για το Κυπριακό, ενώ είπε ότι η Κύπρος βασίζεται στην παρουσία και στη στήριξη της Κίνας στην εν λόγω διάσκεψη.

Σημειώνεται επισης ότι στις 6.00 μμ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση στο Προεδρικό, με τον Ειδικό Απεσταλμένο και Συντονιστή Αρμόδιο για διεθνή ενεργειακά θέματα του ΥΠΕΞ Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής Amos Hochstein



Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης μετέβη σήμερα το πρωί στον Λίβανο μαζί με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κα Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, όπου είχαν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου κ. Νατζίμπ Μικάτι.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top