ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Ιωάννης Μάτσης νέος CEO της Ελληνικής Τράπεζας

Ο Ιωάννης Μάτσης νέος CEO της Ελληνικής Τράπεζας

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Τράπεζας αποφάσισε να διορίσει τον Ιωάννη Μάτση στη θέση του Ανώτατου Εκτελεστικού Διευθυντή Ομίλου, σε αντικατάσταση του Bert Pijls. Ο διορισμός του κ. Μάτση υπόκειται στην έγκριση των εποπτικών αρχών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Τράπεζας ο κ. Pijls, που αποχωρεί για καθαρά προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους, θα παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες στην Τράπεζα για συγκεκριμένα θέματα στρατηγικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, οι κινήσεις της διοίκησης της τράπεζας στο θέμα της διαδοχής ήταν ταχύτατες, αφού δόθηκε μεγάλη σημασία στη γρήγορη μετάβαση στη νέα κατάσταση πραγμάτων, λόγω των έργων (projects) που τρέχουν εντός τράπεζας.

Όπως αναφέρθηκε στο ΚΥΠΕ, ο 47χρονος νέος CEO, που διατέλεσε για χρόνια investment banker στο Λονδίνο, κατέχει μια συνολική γνώση τόσο για τις διαδικασίες όσο και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η τράπεζα, αφού εδώ και δύο χρόνια ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και πρόεδρος της επιτροπής διαχείρισης κινδύνων και εσωτερικής διακυβέρνησης, μιας από τις κατεξοχήν πιο σημαντικές επιτροπές του ΔΣ. Εκτιμάται ακόμη ότι η παραχώρηση της έγκρισης καταλληλότητας από τους επόπτες δεν θα καθυστερήσει, αφού ήδη έχει λάβει σχετική έγκριση ως μέλος του ΔΣ.

«Ο κ. Μάτσης με πολυετή και διεθνή πείρα στο χρηματοπιστωτικό τομέα και άριστος γνώστης της Τράπεζας, αλλά και της κυπριακής οικονομικής και της επιχειρηματικής πραγματικότητας, κρίθηκε ως ο καταλληλότερος για να αναλάβει την θέση του Ανώτατου Εκτελεστικού Διευθυντή και να ηγηθεί στην υλοποίηση του στρατηγικού πλάνου της Τράπεζας για αναδιοργάνωση και ανάπτυξη», αναφέρει το δελτίο Τύπου της Ελληνικής.

Ο κ. Μάτσης είναι επίσης συνέταιρος και συνιδρυτής της εταιρίας Point Nine Limited η οποία προσφέρει εξειδικευμένες υπηρεσίες στον χρηματοοικονομικό τομέα. Από το 1994 έως και το 2008 εργάστηκε στον τομέα της Επενδυτικής Τραπεζικής (Investment Banking) στις εταιρείες ING Barings, Chase Manhattan και Mizuho International στο Λονδίνο. Ο κ. Μάτσης είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Cambridge του Ηνωμένου Βασίλειου.

Περαιτέρω, στην ανακοίνωση της Ελληνικής Τράπεζας αναφέρεται ότι μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων του κ. Μάτση, χρέη Ανώτατου Εκτελεστικού Διευθυντή θα εκτελεί ο Φοίβος Στασόπουλος, Γενικός Διευθυντής Ομίλου, Διεύθυνση Επιχειρήσεων και Ασφαλειών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του προς τον κ. Pijls για τις υπηρεσίες που έχει προσφέρει στην Τράπεζα τα τελευταία δυο χρόνια. Όπως αναφέρεται, ο κ. Pijls ανέλαβε καθήκοντα σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο γεμάτη προκλήσεις τόσο για την Τράπεζα όσο και για τον τραπεζικό τομέα και την κυπριακή οικονομία γενικότερα. «Με τη σκληρή δουλειά και την μεθοδικότητα που τον διακρίνει κατάφερε να οδηγήσει την Τράπεζα σε μια πορεία σταθερότητας και να θέσει τις βάσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη της και την υλοποίηση των στόχων της».

Τέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο εκφράζει τη συμπαράσταση του προς τον κ. Pijls και αναφέρει ότι θα βρίσκεται δίπλα του, στηρίζοντας τον, σε σχέση με το οικογενειακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει.

Εξάλλου σε επιστολή που κοινοποίησε ο κ. Pijls προς το προσωπικό της Τράπεζας, εκφράζει την πεποίθηση ότι η Τράπεζα βρίσκεται στο σωστό δρόμο, όπως άλλωστε διαφαίνεται και από τα εννιαμηνιαία αποτελέσματα του Ομίλου για το 2016, τα οποία και δημοσιοποιήθηκαν πριν μερικές εβδομάδες. «Επιπλέον, ξεκινήσαμε μια διαδρομή ψηφιακής μεταμόρφωσης και βελτιστοποίησης της παροχής υπηρεσιών μας, όπως επίσης και απλούστευσης των διαδικασιών μας», αναφέρει.

Αναφέροντας ότι η Τράπεζα έχει πολλά να περιμένει, προσθέτει ότι είναι πεπεισμένος πως, υπό την καθοδήγηση του Ιωάννη Μάτση και την υποστήριξη του Διοικητικού Συμβουλίου, η πρόοδος θα συνεχιστεί και η Ελληνική Τράπεζα θα συνεχίσει να αποτελεί τον πιο αξιόπιστο τραπεζικό εταίρο.


Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top