Ταϊλάνδη: 400 σοροί δεν έχουν αναγνωριστεί 12 χρόνια μετά το φονικό τσουνάμι

Ταϊλάνδη: 400 σοροί δεν έχουν αναγνωριστεί 12 χρόνια μετά το φονικό τσουνάμι

Τουλάχιστον 400 θύματα του τσουνάμι του 2004 στην Ασία, το οποίο προκάλεσε τον θάνατο 226.000 ανθρώπων, δεν έχουν ακόμη αναγνωριστεί 12 χρόνια μετά, ανακοίνωσε τη Δευτέρα 26/12 η αστυνομία.

Ο σεισμός μεγέθους 9,15 βαθμών της 26ης Δεκεμβρίου προκάλεσε τσουνάμι στον Ινδικό Ωκεανό σε μια από τις μεγαλύτερες φυσικές καταστροφές στα χρονικά.

Η Ταϊλάνδη, η Ινδονησία, η Ινδία και η Σρι Λάνκα ήταν από τις χώρες που επλήγησαν περισσότερο. Στην Ταϊλάνδη, 5.395 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τους οποίους σχεδόν 2.000 ήταν ξένοι τουρίστες.

"Μετά το τσουνάμι του 2004, οι αρχές επικοινώνησαν με 4.000 έως 5.000 συγγενείς καλώντας τους να πάνε στα νεκροτομεία να παραλάβουν τις σορούς. Υπάρχουν περίπου 400 σοροί οι οποίες ακόμη δεν έχουν αναγνωριστεί", δήλωσε ο Ανάντ Μπονκερκού, υποδιευθυντής της αστυνομίας στην περιοχή Τάκουα Πα της επαρχίας Φανγκ Νγκα.

Η υψηλή τουριστική περίοδος είναι στο απόγειό της και σε ένα μεγάλο μέρος της πληγείσας από το τσουνάμι περιοχής, η επιχειρηματικότητα επέστρεψε στη συνήθη βάση. Νέα ξενοδοχεία έχουν αντικαταστήσει αυτά που ισοπεδώθηκαν από τα παλιρροϊκά κύματα.

Η χώρα αναμένει να έχει ρεκόρ επισκεψιμότητας φέτος, με 32,4 εκατομμύρια ξένους τουρίστες.

Οι επικριτές δηλώνουν ότι το σύστημα προειδοποίησης για τσουνάμι της Ταϊλάνδης παραμένει ανεπαρκές, εξαιτίας της έλλειψης κατάλληλης συντήρησής του. Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι το σύστημα λειτουργεί όπως πρέπει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η προεδρική μάχη άρχισε- Το μεγάλο παζλ των συμμαχιών και η μετακίνηση των κομματικών ισορροπιών

Η προεδρική μάχη άρχισε- Το μεγάλο παζλ των συμμαχιών και η μετακίνηση των κομματικών ισορροπιών

Η πολιτική αναδιάταξη μετά τις βουλευτικές εκλογές, ανοίγει πρόωρα τον δρόμο για το 2028- Αννίτα Δημητρίου- Αβέρωφ Νεοφύτου και Γιώργος Παμπορίδης, βρισκονται στο κάδρο του ΔΗΣΥ. Το ΑΚΕΛ μετρά επιλογές, ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης κρατά ανοιχτό το χαρτί και ΕΔΕΚ-ΔΗΠΑ επανεξετάζουν τη σχέση τους με την κυβέρνηση. Κάπως έτσι διαμορφώνεται το σκηνικό, μέχρι αυτή τη στιγμή. Αν και οι προεδρικές εκλογές του 2028, είναι ακόμη μακριά, πολιτικά, όμως, έχουν ήδη αρχίσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE