ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο με τζιχαντιστές με καλάσνικοφ μπροστά από κεντρική πλατεία Μαδρίτης εντόπισε η Αστυνομία

Βίντεο με τζιχαντιστές με καλάσνικοφ μπροστά από κεντρική πλατεία Μαδρίτης εντόπισε η Αστυνομία

Η ισπανική αστυνομία βρήκε βίντεο στα οποία εικονίζονται δύο φερόμενοι ως τζιχαντιστές να ποζάρουν, ένοπλοι, μπροστά σε μια φωτογραφία της Πουέρτα δελ Σολ, της κεντρικής πλατείας της Μαδρίτης, όπου κάθε χρόνο συγκεντρώνονται χιλιάδες Ισπανοί για να γιορτάσουν την Πρωτοχρονιά.

Οι δύο Ισπανοί ύποπτοι, ο Εντρίσα Θεεσάι Σανούβο και ο Σάμιρ Σενούνι Μόου, συνελήφθησαν την Τετάρτη και σήμερα οδηγήθηκαν ενώπιον δικαστή, αρμόδιου για υποθέσεις τρομοκρατίας.

Σύμφωνα με την απόφαση για την προφυλάκισή τους, είχαν στην κατοχή τους ένα τουφέκι AK-47 και τράβηξαν διάφορα βίντεο στα οποία επιδεικνύουν το όπλο αυτό, καθώς και ένα στρατιωτικό μαχαίρι και το λάβαρο του Ισλαμικού Κράτους. Ακούγονται επίσης να λένε τζιχαντιστικά συνθήματα. Και οι δύο τους διώκονται για "απολογία της τρομοκρατίας και κατοχή πυρομαχικών και όπλων".

Σύμφωνα με μια δικαστική πηγή που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία της, μια φωτογραφία της Πουέρτα δελ Σολ διακρίνεται σε ορισμένα από τα βίντεο. Από το 2015 στην Ισπανία έχουν συλληφθεί 177 ύποπτοι στο πλαίσιο ερευνών για την καταπολέμηση της ισλαμιστικής τρομοκρατίας. Οι περισσότεροι κατηγορούνται για προπαγάνδα ή για στρατολόγηση μελών του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι διαβεβαίωσε σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ότι ο κίνδυνος εκδήλωσης μια τρομοκρατικής επίθεσης στη χώρα δεν είναι "ούτε αυξημένος, ούτε μειωμένος" σε σύγκριση με το 2015. Πάντως στη Μαδρίτη και τη Βαρκελώνη έχουν ληφθεί έκτακτα μέτρα ενόψει των εορταστικών εκδηλώσεων για την Πρωτοχρονιά. Μάλιστα, οι Μαδριλένοι που θα θελήσουν να πάνε στην Πουέρτα δελ Σολ, θα περάσουν από εξονυχιστικούς ελέγχους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Λίβανος: Με Σύρους πρόσφυγες θέλει να πιέσει την Ευρώπη ο ηγέτης της Χεζμπολάχ

Μονή Αββακούμ: Συνεχίζονται οι καταθέσεις ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής – Πέρνουν σειρά οι άλλοι τρεις μοναχοί

Καλά νέα για καταναλωτές: Επιτέλους τέλος στις αυξήσεις στις τιμές καυσίμων - Έρχονται μειώσεις - Πότε να τις αναμένουμε

Έδειξε πλαστή ταυτότητα και έσπρωξε αστυνομικό για να διαφύγει - Τον «τσάκωσαν» με μαχαίρι στην κατοχή του

Έμιλι Ραταϊκόφσκι: Η φωτογραφία στο Instagram που τη δείχνει να θηλάζει τον γιο της



Τι αφήνει πίσω της η Ολγκίν: Το παρασκήνιο από τις συναντήσεις με Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Η έκπληξη και η έκθεση προς τον ΓΓ των ΗΕ

Τι αφήνει πίσω της η Ολγκίν: Το παρασκήνιο από τις συναντήσεις με Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Η έκπληξη και η έκθεση προς τον ΓΓ των ΗΕ

Κανείς δεν ανέμενε ότι θα έβγαινε άσπρος καπνός από την τελευταία συνάντηση της προσωπικής απεσταλμένης του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν η οποία τη Δευτέρα, είχε τις τελευταίες χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και με τον Ερσίν Τατάρ, ο οποίος επέμενε στις δικές του γνωστές θέσεις.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top