ΕΛΛΑΔΑ

O τρόπος με τον οποίο έγινε η δολοφονία του Έλληνα πρέσβη στην Βραζιλία - VIDEO

O τρόπος με τον οποίο έγινε η δολοφονία του Έλληνα πρέσβη στην Βραζιλία - VIDEO

Σοκ προκαλούν οι λεπτομέρειες που προκύπτουν από τις καταθέσεις των εμπλεκομένων στη δολοφονία του Ελληνα πρέσβη Κυριάκου Αμοιρίδη στη Βραζιλία.

Η Φρανσουάζ Αμοιρίδη, σύζυγος του διπλωμάτη, μια 40χρονη Βραζιλιάνα, και ο 29χρονος εραστής της, έχουν συλληφθεί. 

Ο αστυνομικός Sérgio Gomes Moreira Filho έχει ομολογήσει ότι εκείνος δολοφόνησε τον Αμοιρίδη, όπως ανακοίνωσε ο επιθεωρητής που ηγείται της έρευνας Εβαρίστου Πόντσι, χαρακτηρίζοντας «τραγική» και «άνανδρη» τη δολοφονία του Έλληνα διπλωμάτη.

Πέραν της συντρόφου και του αστυνομικού, που η σχέση τους μετρούσε μόλις έξι μήνες, έχει επίσης συλληφθεί ένας ξάδερφος του δράστη που φέρεται να έπαιξε ρόλο «τσιλιαδόρου» και να βοήθησε να απομακρυνθεί το πτώμα με την υπόσχεση ότι θα λάμβανε 80.000 ρεάις (25.000 δολάρια), τα οποία θα έδινε η σύντροφος του Κυριάκου Αμοιρίδη 30 μέρες μετά το έγκλημα. 

Στην κατάθεσή του ο αστυνομικός ισχυρίζεται ότι ήρθαν στα χέρια με τον Αμοιρίδη και ότι πυροβόλησε τον πρέσβη ενώ ήταν σε αυτοάμυνα, η αστυνομία όμως έχει διαφορετική εκδοχή, καθώς όλα τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει δείχνουν ότι ήταν προμελετημένο έγκλημα.

Για την ακρίβεια η αστυνομία εκτιμά ότι το «έγκλημα πάθους» είχαν προσχεδιάσει η σύντροφός του, ως εγκέφαλος μάλιστα, και ο εραστής της, μέλος μιας μονάδας των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας. 

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά από τα βραζιλιάνικα ΜΜΕ η Βραζιλιάνα γνώρισε τον εραστή της στο ίδιο της το σπίτι εφόσον εκείνος είχε αναλάβει υπό την ευθύνη του το σύστημα ασφαλείας του σπιτιού. 

Οπως προκύπτει από τις καταθέσεις, τη Δευτέρα η Φρανσουάζ είχε φύγει από το σπίτι με την 10χρονη κόρη της για έχει άλλοθι. Ο αστυνομικός μπήκε μέσα για να δολοφονήσει τον πρέσβη, ενώ ο ξάδερφός του κράταγε τσίλιες.

Οταν η Φρανσουάζ υπέθεσε ότι ο άντρας της θα ήταν πλέον νεκρός επέστρεψε στο σπίτι μαζί με το παιδί! Εβαλε το κοριτσάκι για ύπνο και στη συνέχεια πήγε να μπει στο σαλόνι, αλλά δίστασε γιατί φοβόταν να δει το πτώμα, έτσι κατευθύνθηκε προς τα υπνοδωμάτια. Ο εραστής της ανέλαβε να τυλίξει το πτώμα σε σεντόνι και να το απομακρύνει.

Η βραζιλιάνικη εφημερίδα  «Jornal National» δημοσίευσε υλικό από τις κάμερες έξω από το σπίτι του πρέσβη Κυριάκου Αμοιρίδη.

Στο βίντεο φαίνεται ο εραστής Sérgio Gomes Moreira Filho μαζί με τον ξάδερφό του Eduardo Moreira de Melo να μπαίνουν στο σπίτι, όπου λίγο μετά έγινε το αποτρόπαιο έγκλημα. Η μέρα είναι Δευτέρα και το ρολόι δείχνει 19:53. Στο βίντεο διακρίνονται οι δύο άντρες έξω από το εξοχικό του ζεύγους να περιμένουν περίπου μία ώρα πριν μπουν.

Από protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top