ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοχάρους: «Είναι πολλές οι αντιφατικές δηλώσεις και οι πληροφορίες που έχουν έρθει στην αντίληψή μας και αυτό μας κάνει ανήσυχους»

Θεοχάρους: «Είναι πολλές οι αντιφατικές δηλώσεις και οι πληροφορίες που έχουν έρθει στην αντίληψή μας και αυτό μας κάνει ανήσυχους»

Την ανησυχία και αγωνία της εξέφρασε σε δηλώσεις της την Τρίτη 03/01 η Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη Ελένη Θεοχάρους, κάνοντας λόγο για αντιφατικές δηλώσεις και πληροφορίες σχετικά με την εκπροσώπηση ή όχι τη Κυπριακής Δημοκρατίας στις συνομιλίες της Γενεύης αλλά και την παραμονή ή όχι τουρκικών στρατευμάτων και εγγυήσεων για ακαθόριστο χρονικό διάστημα μετά τη λύση.

«Αναμένουμε με μεγάλη αγωνία την ενημέρωση του Εθνικού Συμβουλίου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στη σύνοδο που θα λάβει χώρα στις 5 Ιανουαρίου», ανέφερε η κ. Θεοχάρους σύμφωνα με ανακοίνωση του Κινήματος.

Τις τελευταίες μέρες, πρόσθεσε, «είναι πολλές οι αντιφατικές δηλώσεις και οι πληροφορίες που έχουν έρθει στην αντίληψή μας και αυτό μας καθιστά ακόμη πιο ανήσυχους».

Σύμφωνα με την ίδια, «είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο το γεγονός ότι ο Πρόεδρος αποδέχεται την παραμονή τουρκικών στρατευμάτων και εγγυήσεων για ακαθόριστο χρονικό διάστημα, και αυτή η θέση είναι σε πλήρη αντίφαση με τη θέση ότι είναι σε αγαστή συνεργασία με την ελληνική Κυβέρνηση».

Εκτός, συνέχισε, «εάν έχει αλλάξει η στάση της ελληνικής Κυβέρνησης και δεν επιμένει πια στην πλήρη κατάργηση εγγυήσεων και στην πλήρη αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων, αυτό θα το δούμε στη συνέχεια».

«Όσον αφορά την εκπροσώπηση της Κυπριακής Δημοκρατίας στις συνομιλίες της Γενεύης, να μην ξεχνάμε ότι για τουλάχιστον 48 ώρες τα ΜΜΕ μετέδιδαν ότι η ελληνική Κυβέρνηση καταβάλλει προσπάθειες ώστε η εκπροσώπηση της Κυπριακής Δημοκρατίας να διασφαλιστεί, την ίδια στιγμή που εδώ στη Λευκωσία μας διαβεβαίωναν ότι είναι διασφαλισμένη» είπε η κ. Θεοχάρους και συμπλήρωσε ότι «βλέπουμε και εδώ μια σημαντική αντίφαση που θα πρέπει επιτέλους να διευκρινιστεί».

Η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης εξέφρασε την άποψη ότι «υπάρχει σοβαρός κίνδυνος υπαναχώρησης και πάλι της Λευκωσίας προ του κινδύνου κατάρρευσης των συνομιλιών μπροστά στις μαξιμαλιστικές απαιτήσεις της Τουρκίας και μπροστά στην πάγια θέση της ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει εκλείψει».

«Εάν συνεχιστούν οι συνομιλίες σε αυτή τη βάση, τότε το αποτέλεσμα θα είναι καταστροφικό» είπε.

Προς εκλογικό συνέδριο το Κίνημα Αλληλεγγύη, ανακοίνωση διορισμού αξιωματούχων

Εξάλλου, η κ. Θεοχάρους ανέφερε επίσης ότι «οδεύουμε τάχιστα προς το Εκλογικό μας Συνέδριο, αλλά η ακριβής ημερομηνία θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις στο Κυπριακό».

Μέχρι τότε, πρόσθεσε, έχουν διοριστεί και έχουν αναλάβει καθήκοντα οι εξής:

Αναπληρωτής Πρόεδρος: κ. Πόλυς Παλλήκαρος

Γενικός Διευθυντής: Στρατηγός ε.α. Λουκής Αυγουστίδης

Βοηθός Γενικού Διευθυντή: κ. Σάββας Κωνσταντινίδης

Γενικός Οργανωτικός: κ. Πανίκος Καψός

Βοηθός Οργανωτικός: κ. Χρίστος Ιγνατίου.

 Από ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μας τα... χαλάει ο καιρός - Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Ζίζυρος, σακκουλλοδρομίες και άλλα 10 παραδοσιακά παιχνίδια του Πάσχα στην Κύπρο - Διατηρούνται αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου

Γρίπη των πτηνών και σε… αγελάδες: Πώς και πότε μεταδίδεται στον άνθρωπο - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Επεισοδιακή νύχτα στη Λεμεσό - Έκαψαν περιπολικό και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα λειτουργήσει σύστημα καμερών για παράνομη στάθμευση - Οι λεπτομέρειες

Ιωάννα Τούνη: Δείχνει στους ακολούθους της τις εξωτικές διακοπές της - Δείτε φωτογραφίες



«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των ατόμων που χθες βράδυ επιτέθηκαν σε μέλη της Αστυνομίας και προκάλεσαν ζημιές σε περιπολικά, στην περιοχή του Ύψωνα Λεμεσού. Σε δηλώσεις τους ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας Λεμεσού Λευτέρης Κυριάκου, ανέφερε ότι έχει συσταθεί κλιμάκιο, το οποίο αξιολογεί τεκμήρια και μαρτυρίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top