ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυπριακό: Ναυάγιο στη Γενεύη ανοίγει τον χορό των υποψηφιοτήτων για τις Προεδρικές του '18

Κυπριακό: Ναυάγιο στη Γενεύη ανοίγει τον χορό των υποψηφιοτήτων για τις Προεδρικές του '18

Λίγες μόνο μέρες πριν από την σημαντικότατη διάσκεψη για την Κύπρο που θα γίνει στη Γενεύη μεταξύ των ημερομηνιών 9-12 Ιανουαρίου, σενάρια δίνουν και παίρνουν.

Του Τάσου Χριστοδούλου

Το παρασκήνιο και οι ζυμώσεις σε διπλωματικό επίπεδο είναι έντονο, με τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την στενή του ομάδα να επεξεργάζονται όλα τα υπαρκτά σενάρια.

Ένα από αυτά τα σενάρια ασφαλώς, είναι η Τουρκία  στις 12 Ιανουαρίου, για δικούς της λόγους – που δεν είναι της ώρας- να παρουσιάσει μια άτεγκτη στάση στα θέματα εγγυήσεων και ασφάλειας με αποτέλεσμα να προκαλέσει το απευκταίο, δηλαδή ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις.

Θα επαναδιεκδικήσει ο Αναστασιάδης 

Ο Νίκος Αναστασιάδης, είναι δεδομένο ότι θα επαναδιεκδηκήσει την Προεδρία ακόμη και σε περίπτωση ναυαγίου, αφού θα χρεώσει την αποτυχία των διαπραγματεύσεων στην Τουρκική αδιαλλαξία και ο ίδιος θα αυτό -πιστωθεί με καλή βούληση που επέδειξε από τον Φεβρουάριο του 2014 μέχρι σήμερα.

Εξάλλου, ο ίδιος έκανε ξεκάθαρο σε πρόσφατη του συνέντευξη ότι η μόνη περίπτωση που  δεν θα διεκδικούσε εν νέου την Προεδρία για το 2018, θα ήταν σε περίπτωση που ένα νέο  σχέδιο επίλυσης θα απορριπτόταν από την Ελληνοκυπριακή πλευρά και όχι σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις θα ναυαγούσαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Νίκος Αναστασιάδης ξεκαθάρισε ότι θα αποχωρήσει από την πολιτική σκηνή του τόπου σε μια περίπτωση

Ας μην λησμονούμε το γεγονός ότι ο ίδιος και η παρούσα κυβέρνηση έχουν να επιδείξουν και ένα «success story» στην οικονομία, με το οποίο θα πορευθούν στην επικείμενη προεκλογική περίοδο.

Καραδοκούν οι «ενδιάμεσοι»

Στον «ενδιάμεσο» χώρο καραδοκούν οι επίδοξοι υποψήφιοι, αναμένοντας με αγωνία τα αποτελέσματα της Γενεύης. Σε περίπτωση που τα πράγματα οδηγηθούν σε αδιέξοδο τότε με «χαρά», Νικόλας Παπαδόπουλος, Γιώργος Λιλλήκας και Ελένη Θεοχάρους θα ανοίξουν και επίσημα τα χαρτιά τους.

ΑΚΕΛ σε αναζήτηση υποψηφίου

Στο ΑΚΕΛ θα μπουν σε μια επίσημη διαδικασία εξεύρεσης κατάλληλου υποψηφίου, με τον κ. Χρίστου να έχει «καεί» μετά την παταγώδη αποτυχία στη Λεμεσό. Γιαννάκης Ομήρου και Νίκος Κατσουρίδης είναι τα δυο ονόματα που ακούγονται στην «πιάτσα» με το όνομα του δευτέρου να παίζει ακόμη στα πηγαδάκια του ενδιάμεσου.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το σενάριο ναυαγίου στο Μον Πελεράν που οδηγεί σε εξαγγελία Αναστασιάδη για Προεδρικές οδεύει προς επιβεβαίωση (25/10)

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή έξω από Σωματείο: Σύλληψη τριών αλλοδαπών προσώπων - Τι συνέβη

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Survivor 2024: Το... πολεμικό κλίμα και ο δεύτερος μονομάχος - Δείτε βίντεο

Τέσσερις συλλήψεις για ναρκωτικά - Βρήκαν σακουλάκια με κάνναβη και άλλες ουσίες στις οικίες τους

Ελένη Φουρέιρα: Καίει καρδιές με το σέξι βίντεο στο Instagram



ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

Με πρωταρχικό στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συσπείρωση του κόμματος, ο ΔΗΣΥ βάζει πλώρη για τις Ευρωεκλογές με στόχο την πρωτιά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top