Ανταπόκριση από Γενεύη: Λύση τώρα ή χρονοδιάγραμμα!

Ανταπόκριση από Γενεύη: Λύση τώρα ή χρονοδιάγραμμα!

Χρονοδιάγραμμα στις συνομιλίες φαίνεται πως προκρίνει ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Έιντε.

Του Γιώργου Γεωργίου,

απεσταλμένος του ThemaOnline στη Γενεύη

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο Παλάτι των Εθνών στη Γενεύη τόνισε πως η πίεση του χρόνου είναι ικανή να δώσει λύσεις, κάτι που όμως δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή καθώς η διαδικασία είναι ανοικτού τέλους και αφαιρεί την πίεση από τους ηγέτες.  

Ο Νορβηγός διπλωμάτης τόνισε πως η στιγμή της αλήθειας για το Κυπριακό έφτασε και είναι πλέον φανερό πως αν δεν προχωρήσουν οι συνομιλίες των δύο ηγετών σε ικανοποιητικό βαθμό μέχρι την Τετάρτη, η Διεθνής διάσκεψη που θα ακολουθήσει δε θα μπορέσει να προσφέρει τα απαιτούμενα αποτελέσματα.  

Εκ των πραγμάτων το μόνο που απομένει θα είναι ο καθορισμός διαδικασίας κλειστού τέλους ή τερματισμός των συνομιλιών. Η βαλίτσα του κυπριακού δεν θα πάει πολύ πιο μακριά. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΓΕΝΕΥΗ: Η ερώτηση Κύπριου δημοσιογράφου που έφερε τον Έιντε σε αμηχανία – Του είπε μέχρι και για την γυναίκα του - VIDEO

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: «Όλα δύσκολα στις διαπραγματεύσεις. Τι θα έρθουν να κάνουν;» - Αρμόδια πηγή στο ThemaOnline​

Πρεμιέρα στη Γενεύη με το περιουσιακό – Πρώτος ο Αναστασιάδης

ΓΕΝΕΥΗ: Ο Αναστασιάδης θα δηλώσει ρητώς ενώπιον της Τουρκίας ότι είναι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας

ΓΕΝΕΥΗ: Άλλαξε ξενοδοχείο η Τουρκική αντιπροσωπεία – Δεν ήθελε να είναι μαζί με τους Έλληνες

ΓΕΝΕΥΗ: Ξεκάθαρη διασύνδεση της εκ περιτροπής Προεδρίας με ασφάλεια και εγγυήσεις

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Είδε Ολγκίν ο ΠτΔ – «Έτοιμοι να αρχίσουμε να δουλεύουμε ουσιαστικά»

Είδε Ολγκίν ο ΠτΔ – «Έτοιμοι να αρχίσουμε να δουλεύουμε ουσιαστικά»

Αισιόδοξη δηλώνει η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό Μαρία Ανχελα Ολγκίν, μετά τη συνάντηση, που είχε το Σάββατο το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη. Ανέφερε σε δηλώσεις της στα ΜΜΕ ότι είναι "καλό σημάδι" το ότι θα συναντηθούν οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων την άλλη εβδομάδα μετά την απραξία και επανέλαβε ότι είναι ενθαρρυμένη από τη συνάντηση που είχε με τους νέους στο Αμμάν πριν από μερικές εβδομάδες.