ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με τους πλοηγούς στο λιμάνι Λεμεσού θα συναντηθεί τη Δευτέρα ο Υπουργός Μεταφορών

Με τους πλοηγούς στο λιμάνι Λεμεσού θα συναντηθεί τη Δευτέρα ο Υπουργός Μεταφορών

Μετά την άρση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων, προχθές Τρίτη, οι πλοηγοί θα αναμένουν συνάντηση που ορίστηκε τη Δευτέρα 16/01 με τον Υπουργό Μεταφορών στο λιμάνι της Λεμεσού, για να καθορίσουν τα επόμενα τους βήματα, σε σχέση με την ετοιμότητα του νέου διαχειριστή για ανάθεση των καθηκόντων τους σε έξι Ολλανδούς.

Οι πλοηγοί υποστηρίζουν πως η κατακύρωση της προσφοράς των Ολλανδών παραβιάζει τη σχετική απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ότι δηλαδή συγκεκριμένες υπηρεσίες που άπτονται θεμάτων ασφάλειας θα πρέπει να παραμείνουν σε Κύπριους.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο ΓΓ της Συντεχνίας Υπαλλήλων της Αρχής Λιμένων Αντρέας Γεωργίου, σε σημερινή συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μεταφορών, αναφέρθηκε πως το νομοσχέδιο που εκκρεμεί και που θα προνοεί όπως η πλοήγηση στα λιμάνια θα διεκπεραιώνεται από Κύπριους πλοηγούς, αποσύρθηκε για τροποποίηση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κ.Γεωργίου, όπως τους έχει επισημανθεί κατά τη σύσκεψη, η τροποποίηση θα γίνει ώστε να μην εξαιρούνται της συγκεκριμένης πρόνοιας διατάγματα του Συμβουλίου της Αρχής Λιμένων, όπως αυτό που εκδόθηκε στις 21 Δεκεμβρίου και το οποίο δίνει το δικαίωμα στον ανάδοχο να προσλάβει ξένους πλοηγούς για περίοδο 12 μηνών και με δικαίωμα χρονικής παράτασης, εφόσον δεν υπάρχουν ντόπιοι πλοηγοί.

Υπενθυμίζεται πως οι ίδιοι οι πλοηγοί της ΑΛΚ , σύμφωνα με τους κανονισμούς της Αρχής, δεν μπορούσαν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για παροχή υπηρεσιών στον ανάδοχο, ο οποίος , όπως είπε ο ΓΓ της ΑΛΚ, αφού δεν υπάρχουν άλλοι πλοηγοί στην Κύπρο, απευθύνθηκε στο εξωτερικό.

Τέλος, είπε πως έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον ίδιο τον Υπουργό Μεταφορών, την ερχόμενη Δευτέρα, στις 15:00, στο λιμάνι Λεμεσού, σε μια προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος που αντιμετωπίζουν.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο Βαφεάδης



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top