Αλλάζει ο χάρτης της παγκόσμιας καπνοβιομηχανίας! Εξαγορά «μαμούθ» 49 δισεκατομμυρίων της Camel ! Ποιες μάρκες αλλάζουν χέρια

Αλλάζει ο χάρτης της παγκόσμιας καπνοβιομηχανίας! Εξαγορά «μαμούθ» 49 δισεκατομμυρίων της Camel ! Ποιες μάρκες αλλάζουν χέρια

Η βρετανική καπνοβιομηχανία British American Tobacco (“Lucky Strike”) προχωρά σε πλήρη εξαγορά της ανταγωνίστριας αμερικανικής Reynolds (“Camel”) με τη συμφωνία να αγγίζει τα 49,4 δισ δολάρια όπως αναφέρει το Reuters

Η ΒΑΤ αύξησε την προσφορά της μετά την απόρριψη από την Reynolds της προηγούμενης πρότασης των 47 δισ δολαρίων που είχε κάνει τον περασμένο Νοέμβριο.

Έτσι η ΒΑΤ αναλαμβάνει και το υπόλοιπο 57,8% των μετοχών που διατηρούσε μέχρι τώρα ο αμερικανικός όμιλος αλλάζοντας τον «χάρτη» της παγκόσμιας καπνοβιομηχανίας.

Οι μέτοχοι της Reynolds θα λάβουν 29,44 δολάρια για κάθε μετοχή σε μετρητά.

Η συμφωνία θα συνενώσει μία σειρά μεγάλων «ετικετών» στον κλάδο της καπνοβιομηχανίας, όπως Lucky Strike, Rothmans, Dunhill και Camel, Pall Mall.

Η BAT κατείχε μέρος του μετοχικού κεφαλαίου της Reynolds από το 2004 και η συγχώνευση αποτελούσε τη «λογική πρόοδο» στη σχέση των δύο εταιρειών.


 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Δεν καβγαδίσαμε ποτέ»: Ο Γιώργος Ιακώβου θυμάται άγνωστες στιγμές με τον Γιώργο Βασιλείου - Video

«Δεν καβγαδίσαμε ποτέ»: Ο Γιώργος Ιακώβου θυμάται άγνωστες στιγμές με τον Γιώργο Βασιλείου - Video

Ο Γιώργος Ιακώβου, στενός συνεργάτης του Γιώργου Βασιλείου κατά την πενταετή προεδρία του (1988–1993) και Υπουργός Εξωτερικών, μίλησε στο Δελτίο Ειδήσεων του Alpha, για τη σχέση και τη συνεργασία τους, θυμούμενος τη γνωριμία τους που ξεκίνησε τυχαία και εξελίχθηκε σε μια σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης.