ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκδήλωση με σύνθημα «Ένα κερί για τα ανθρώπινα δικαιώματα» πραγματοποιήθηκε έξω από την Πρεσβεία ΗΠΑ

Εκδήλωση με σύνθημα «Ένα κερί για τα ανθρώπινα δικαιώματα» πραγματοποιήθηκε έξω από την Πρεσβεία ΗΠΑ

Εκδήλωση με κεντρικό σύνθημα «Ένα κερί για τα ανθρώπινα δικαιώματα», πραγματοποίησαν το απόγευμα έξω από την αμερικάνικη Πρεσβεία οι οργανώσεις: ΚΙΣΑ – Κίνηση για Ισότητα, Στήριξη, Αντιρατσισμό, Νέα Διεθνιστική Αριστερά – ΝΕΔΑ, Όμιλος Ιστορικού Διαλόγου και Έρευνας, Cyprus Stop Trafficking και Γυναικεία Κίνηση Οικολόγων (ΓΥΚΟ).

Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση, τοποθέτησαν κεριά έξω από την Πρεσβεία και κρατούσαν πανό με συνθήματα κατά του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλτ Τζον Τραμπ με το κύριο πανό να γράφει: «Ένα κερί για τα ανθρώπινα δικαιώματα – Λευκωσία, Κύπρος - Αλληλεγγύη στις πορείες γυναικών».

Εκ μέρους όλων των οργανώσεων, το μέλος της ΝΕΔΑ Αθηνά Καρυάτη είπε ότι συμμετέχουν σήμερα σε μια μαζική κίνηση για κοινωνικά και οικονομικά δικαιώματα.

Με τον Τραμπ στην εξουσία, ανέφερε, ο κόσμος είναι έτοιμος να αντισταθεί.

«Όχι στο τείχος, όχι στην απέλαση μεταναστών χωρίς χαρτιά, ναι στα δωρεάν κολέγια, Αυτά είναι, μεταξύ άλλων, μερικά συνθήματα που ακούγονται σήμερα από τους συντρόφους μας σε όλο τον κόσμο», είπε.

Πρόσθεσε ότι μαζεύτηκαν έξω από την αμερικάνική Πρεσβεία σε μια ένδειξη αλληλεγγύης για να αγωνιστούν μαζί κατά του Τραμπ.

Η κ. Καρυάτη διαβάζοντας το κοινό ανακοινωθέν των οργανώσεων είπε ότι διοργανώνουν την εκδήλωση αυτή, που βάζει και την Κύπρο στο χάρτη της παγκόσμιας αυτής καμπάνιας, ως ένδειξη αλληλεγγύης με την Πορεία Γυναικών στην Ουάσινγκτον και άλλες πόλεις των ΗΠΑ και τις χιλιάδες άλλες πορείες και εκδηλώσεις σ’ ολόκληρο τον κόσμο για τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, περιλαμβανόμενων των δικαιωμάτων των γυναικών και των μεταναστριών/ών, και για κοινωνική δικαιοσύνη.

Ανέφερε, επίσης, ότι στις 21 Ιανουαρίου 2017, πρώτη μέρα της προεδρίας του Ντόναλτ Τραμπ, πορείες που διοργανώνονται από γυναίκες και απευθύνονται προς όλες και όλους θα πραγματοποιηθούν σ’ ολόκληρο τον κόσμο, η μεγαλύτερη από τις οποίες αναμένεται ότι θα είναι αυτή στην Ουάσινγκτον.

«Θα συγκεντρωθούμε για την προστασία των βασικών μας δικαιωμάτων και τη διασφάλιση των ελευθεριών μας που απειλούνται από τις πρόσφατες και συνεχιζόμενες πολιτικές εξελίξεις, τις ανησυχίες και τους φόβους σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο. Υψώνουμε τη φωνή μας για την αξιοπρέπεια και την ισότητα όλων των ανθρώπων – γυναικών, ανδρών, ΛΟΑΤΚΙ ατόμων, μεταναστριών/ών και προσφύγων – άσχετα καθεστώτος, ατόμων με αναπηρία, νέων και μεγαλύτερων, όλων των θρησκειών και πεποιθήσεων, και όσων φτωχοποιήθηκαν από την παγκόσμια οικονομική κρίση – για την ασφάλεια και την υγεία του πλανήτη μας και την ενδυνάμωση της διαφορετικότητας», πρόσθεσε.

Ενώνουν, συνέχισε η κ. Καρυάτη, τις δυνάμεις τους για τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ισότητα, τη διαφορετικότητα και την αλληλεγγύη.

«Με την προάσπιση των δικαιωμάτων των πιο ευάλωτων και περιθωριοποιημένων ανάμεσα μας, υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα όλων μας. Η πολιτική του φόβου και της διαίρεσης δεν έχουν θέση το 2017», κατέληξε.

Από ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Ανάβουν φλας από σήμερα πέντε νέες κάμερες τροχαίας στη Λεμεσό - Δείτε σε ποια σημεία

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για Κοινοτάρχες και Κοινοτικούς Συμβούλους



Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Τον λόφο του προεδρικού ανεβαίνουν το απόγευμα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, σε μία συνεδρία πολύ σημαντική τόσο για τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, όσο και για τους υπουργούς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top