ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Πολιτικές διαστάσεις στη Βρετανία πήρε η υπόθεση του φόνου στην Αγία Νάπα – Δηλώσεις βουλευτή - «Είναι σχεδόν απιστευτο...»

Πολιτικές διαστάσεις στη Βρετανία πήρε η υπόθεση του φόνου στην Αγία Νάπα – Δηλώσεις βουλευτή - «Είναι σχεδόν απιστευτο...»

Η στάση του καθεστώτος των κατεχομένων για τον φόνο του 22χρονου Βρετανού Τζορτζ Λο στην Αγία Νάπα (14/08/2016), προβληματίζει και την πολιτική ηγεσία του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ενδεικτικό είναι το δημοσίευμα στην Βρετανική εφημερίδα THE REPORTER (gravesendreporter.co.uk).

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ, ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον έχει κάνει αίτημα στις κατοχικές αρχές προκειμένου να παραδοθούν στην Κυπριακή Δημοκρατία οι ύποπτοι για τον φόνο του νεαρού Βρετανού, δηλαδή ο 43χρονος Σαλί Αχμετ και ο 22χρονος Μεχμέτ Ακπινάρ. Ήδη, βέβαια, ο 22χρονος Ακπινάρ έχει αφεθεί ελεύθερος, ενώ ο Σαλί Αχμέτ θα παραμείνει υπό κράτηση στο ψευδοκράτος μέχρι τον προσεχή Ιούνιο. Και οι δυο είχαν τεθεί υπό σύλληψη στα Κατεχόμενα με την αιτιολογία ότι παραβίασαν των «στρατιωτικό νόμο».

Στο ίδιο ρεπορτάζ δημοσιεύονται δηλώσεις και του Βρετανού βουλευτή του Ντάρτφορντ, Γκάρεθ Τζόνσον: «Οι πληροφορίες από τη βόρεια Κύπρο είναι περιορισμένες. Θα ήταν μεγάλο λάθος αν οι δράστες αυτού του φρικτού εγκλήματος φύγουν ελεύθεροι. Έχω εγείρει το ζήτημα με την Πρωθυπουργό της Βρετανίας και το Υπουργείο Εξωτερικών και δουλεύω στενά με τις οικογένειες και της Κυπριακές Αρχές για να βρούμε λύση. Ο Τζορτζ Λο και ο Μπεν Μπάρκερ ήταν θύματα μιας απαίσιας και απρόκλητης επίθεσης και οι δράστες πρέπει να αντιμετωπίσουν την δικαιοσύνη. Είναι σχεδόν απίστευτο που ο ένας εκ των δυο ελευθερώθηκε και που ενδέχεται να έχει την ίδια τύχη και ο άλλος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Καταδικάστηκε σε φυλάκιση η Κούλλα από τις Καμάρες για τον φόνο στην Αγία Νάπα

Ελεύθερος για το φονικό στην Αγία Νάπα ο ύποπτος – Τι αναφέρει ο τουρκοκυπριακός Τύπος

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

«Είμαι σε επαφή μαζί της και ο ίδιος προσωπικά, αλλά και με κάποια κράτη μέλη της ΕΕ, και εκτός της ΕΕ, όπως με Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, για να δούμε πώς μπορούν να δημιουργηθούν οι προοπτικές για επανέναρξη των συνομιλιών», είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top